Nelegalne radnje u finansiranju političke kampanje sankcionisati zatvorom

U okviru Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Radna grupa 5, koja se bavi Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, marljivo je radila u prethodnom periodu i rezultat toga jeste prednacrt zakona koji danas imamo i u okviru koga smo donijeli niz noviteta i niz izmjena, kazao je Mihailo Anđušić, poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore.
Objavljeno: 09. 10. 2019 - 10:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

"U svemu tome veliku pomoć su nam dali akademska zajednica i NVO sektor, koji su zajedno, kao članovi radne grupe, sa nama radili na ovom zakonskom rješenju, a i niz državnih institucija kod kojih bih zaista izdvojio Agenciju za antikorupciju i Državnu revizorsku instituciju. Ono što je predstavljalo suštinu našeg rada i smjernice koje su nam bile pretpostavka za kvalitetan rad su preporuke OEBS-a i ODIHR-a iz izbornih procesa 2016. i 2018. godine", naveo je Anđušić.

Dodao je da su te smjernice u potpunosti ispoštovane, što je, prema njegovim riječima, bio i zaključak ovih dana na sastanku, upravo sa ekspertima ODIHR-a.

Ostaje, smatra on, da se dodatno unaprijede neke od smjernica koje su im naknadno dali i da se ovo zakonsko rješenje zajedno sa opozicijom, nevladinim sektorom i akademskom zajednicom učini još kvalitetnijim.

 

Komentari: 1

Dragoje

09. 10. 2019 - 11:28

Ako se bukvalno primijeni ovaj zakon kompletna opozicija sva zajedno da nastupi ve biti na ivicu cenzusa za ulazak u skupstinu.
Novi komentar