Namjenske korpe za primarnu selekciju otpada postavljene u organima i službama Glavnog grada

Kroz nastavak aktivnosti kojima se podržava koncept primjene primarne selekcije otpada – odvajanjem “suve” i mokre” frakcije otpada nadležne službe doo “Čistoća” ovog postavile sedamnaest setova namjenskih korpi za potrebe javnih ustanova, službi i organa Glavnog grada.
Objavljeno: 09. 10. 2019 - 10:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na ovaj način su se i službenici gradskih službi pridružili postupku pravilnog odlaganja otpada, a radi praktičnije upotrebe ovih korpi urađeno je i odgovarajuće uputstvo kojim će se zaposleni rukovoditi u postupku odlaganja komunalnog otpada.

Podsjećamo da ovaj sistem podrazumijeva obavljanje primarne selekcije tj. razvrstavanje otpada na mjestu njegovog nastanka u dvije posude.

Posuda za ‘suvu’ frakciju namijenjena je za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla, dok je posuda za ‘mokru’ frakciju namijenjena za odlaganje svih vrsta komunalnog otpada koje nijesu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada (otpad koji je po svom sastavu uglavnom mokar zbog prisustva ostataka hrane, materija organskog porijekla, baštenskog otpada, proizvoda za higijenu i sl), ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti.

Komentari: 0

Novi komentar