Ne prihvata zastavu Kosova

Kurti u kancelariji drži samo albansku zastavu, ambasadori neće da se fotografišu

Vođa pokreta Samoopredjeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo albansku nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Kosova. Odatle Kurti ugošćuje brojne goste, održava sastanke o kojima informacije kasnije objavljuje na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama, ali su američki i njemački ambasadori „odbili“ da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi zastava Albanije.
Objavljeno: 09. 10. 2019 - 12:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kurti, čija je stranka pobijedila na vanrednim izborima u nedjelju, sastao se juče sa američkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom. Ono što je upadljivo jeste to da je fotografija napravljena izvan kancelarijskih prostorija u kojima se ne vidi nacionalna zastava.

Ista stvar dogodila se i ranije sa njemačkim ambasadorom na Kosovu, Kristijanom Heltom. Za razliku od svih ostalih Kurtijevih sastanaka, gdje su se gosti fotografisali u pozadini sa crvenom i crnom zastavom, takođe je najava sastanka sa njemačkim ambasadorom, Kristijanom Heltom, na zvaničnoj veb stranici Samoopredjeljenja, propraćena samo fotografijom ispod ulaznih stepenica sjedišta Samoopredjeljenja. Na fotografiji se Kurti vidi dok ispraća njemačkog ambasadora nakon sastanka.

Izgleda da se dvojica uticajnih ambasadora na Kosovu, Kosnet i Helt, radije ne fotografišu sa Kurtijem  bez zastave Kosova u pozadini.

Komentari: 0

Novi komentar