Detalj iz istrage otkriva da je Amdižić znao da mu spremaju likvidaciju

Potraga za ubicom Dragana Amidžića Amidže (55) i dalje je u toku i policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog slučaja koji liči na klasične mafijaške likvidacije. Inače, neidentifikovani počinilac sačekao je u nedjelju uveče novosadskog biznismena ispred jednog kafića u Sremskoj Kamenici i upucao ga na parkingu.

Objavljeno: 09. 10. 2019 - 14:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema saznanjima Blica, Dragan Amidžić je prilikom ubistva imao pištolj za pojasom.

– Istraga vodi u više pravaca i policija trenutno ispituje ljude iz njegovog bliskog okruženja u želji da sazna da li mu je u poslednje vrijeme neko prijetio. Budući da je bio naoružan, policija ne isključuje mogućnost da je nosio pištolj zato što se osjećao ugroženim. Ipak, to ostaje na nivou spekulacija zato što policiji zvanično niko nije prijavio prijetnje. Ono što je izvjesno jeste da nije uspio ni da posegne za pištoljem jer je preminuo na licu mjesta, odmah nakon što je ubica zapucao, a ljekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt kada su izašli na teren – priča sagovornik uz napomenu da je parking na kome se desilo ubistvo pokriven sa više kamera te da se nada da će to policiji olakšati posao u pronalaženju počionioca zločina.

Inače, Amidžić je javnosti poznat kao vlasnik novosadskog hotela "Sajam", nekoliko ugostiteljskih objekata i benzinskih pumpi za koje se inicijalno i vezuje njegovo bogatstvo, a prema nezvaničnim informacijama, on je pozamašanu svotu stekao devedesetih godina trgujući naftnim derivatima i tada mu je posao olakšavala činjenica da je bio u dobrim odnosima sa Markom Miloševićem, sinom tadašnjeg predsjednika države Slobodana Miloševića.

Kako za "Blic" priča izvor iz policije, ubistvo Amidžića u ovoj fazi istrage teško je razjasniti jer je pokojni biznismen još prije par decenija sve svoje poslove preveo u legalne tokove.

- Ono što javnost zna jeste da je on poznavao skoro cijelu staru gardu novosadskih kriminalaca koja je bila aktivna devedesetih godina i da je često viđan sa njima u društvu, ali je operativnim radom bilo utvrđeno da ih nisu povezivale kriminalne radnje već ljubav prema skupocjenim automobilima i luksuznom životu – priča sagovornik.

Podsjeća i da je Amidžić bio sklon narušavanju javnog reda i mira zbog čega je često dolazio u sukob sa policijom koja mu je zbog prirode dijela mogla pisati samo prekršajne prijave.

- Amidžić je bio vlasnik nekoliko skupocjenih automobila koje je često veoma brzo vozio kroz grad ne poštujući ograničenje brzine. Stariji Novosađani sjećaju se da je on prvi u grad dovezao „ferari“ i da je sa njim često noću divljao po ulicama. Svoju neobuzdanu ljubav prema brzini krunisao je kupovinom aviona „galeb“, kojim je isto pravio problema građanima jer je izvodio akrobatske letove veoma nisko iznad grada i novosadskog kupališta Štrand – prisjeća se izvor.

I ranije se pisalo njegovim bahatim letovima iznad grada od kojih je jedan posebno razljutio tadašnje gradske vlasti kada je tokom mitinga Demokratske stranke Amidžić grmio iznad skupa svojim avionom tokom govora tadašnjeg lidera DS Borisa Tadića. Nakon toga je došao u sukob sa gradonačelnikom Novog Sada Igorom Pavličićem, koji je zbog tog incidenta pokušao da izdejstvuje oduzimanje dozvole za letenje Amidžiću u Direktoratu za kontrolu civilnog vazduhoplovstva.

Tada je Amidžić Pavličića verbalno napao u jednom kafiću i izvrijeđao ga, a čitav slučaj završio se tako što mu je Direktorat za kontrolu civilnog vazduhoplovstva izrekao samo novčanu kaznu i opomenu.

Amidžić je inače i vlasnik skupocjenih glisera i motora, a u javnosti će ostati upamćen i po sumanutoj vožnji vojnog tegljača – gusjeničara po trkačkoj stazi Mišeluk, koja je van sezone otvorena za saobraćaj i važi za stecište novosadskih bajkera i ljubitelja brzih kola.

Policija mu je tada napisala krivičnu prijavu zbog bahate vožnje vojnog oklopnog vozila bez dozvole i uništavanja državne imovine.

Komentari: 0

Novi komentar