Šef srpske diplomatije poručio

Dačić: Ko se sastane uz zastavu Albanije, legalizuje ideju „velike Albanije“

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je najooštrije osudilo susret Aljbina Kurtina sa zvaničnicima Norveške, a koji je održan uz zastavu Albanije.
Objavljeno: 09. 10. 2019 - 17:35 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dacic: Ko se sastane uz zastavu Albanije, legalizuje ideju „velike Albanije“
Foto: N1

Sastanku su prisustvovli specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arne Sanes Bjornstad i ambasador Norveške na Kosovu Jens Erik Grondahl.

"Lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti poznat je kao zagovornik stvaranja tzv. velike Albanije. Svako ko se u Prištini sastane sa čovjekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju 'velike Albanije', odnosno priključenja tzv. Kosova Albaniji", navodi se u izjavi šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije smatra da se "sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta takvim provokacijama", dodaje se u saopštenju.

Kurtijev pokret Samoopredjeljenje osvojio je najviše glasova na nedjeljnim kosovskim izborima. Prištinski mediji navode da Kurti u kancelariji u kojoj prima goste i dalje drži samo albansku nacionalnu zastavu i kasnije objavljuje fotografije na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama.

Ambasadori SAD i Njemačke koji su se juče sastali sa Kurtijem nisu se, međutim, fotografisali s njim u prostoriji u kojoj se vidi albanska nacionalna zastava, prenijeli su mediji.

Komentari: 0

Novi komentar