U napadu ubijeno dvoje ljudi, a dvoje teško ranjeno

Snimak terorističkog napada u Njemačkoj uživo emitovan preko vebsajta Tvič

Vebsajt za uživo prenošenje Tvič (Twitch) saopštio je danas da je video-snimak oružanog napada u istočnom njemačkom gradu Haleu u kome je ubijeno dvoje ljudi a dvoje teško ranjeno, emitovan uživo preko njihove platforme.
Objavljeno: 09. 10. 2019 - 21:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Snimak teroristickog napada u Njemackoj uzivo emitovan preko vebsajta Tvic
Foto: Tanjug/Sebastian Willnow/dpa via AP

Kompanija je navela da je radila užurbano da ukloni taj sadržaj i dodala da će svaki nalog koji se pronađe da objavljuje ili reemituje sadržaj "ovog gnusnog čina" biti trajno suspendovan sa te platforme.

Portparolka kompanije nije mogla odmah da kaže koliko dugo je video bio emitovan, navodeći da ta platforma, filijala Amazona, istražuje tačne okolnosti njegovog objavljivanja. Očevici i vlasti javili su da je teško naoružan napadač u Haleu bezuspješno pokušao da upadne u sinagogu na sveti jevrejski dan Jom Kipur.

On je zatim pucao ispred sinagoge i u jedan restoran sa kebabom. Njemački ministar unutrašnjih poslova Hort Zehofer rekao je da se radi o antisemitskom činu i da se vjeruje da je napadač simpatizer ekstremnodesničarskih grupa.

Direktno emitovanje napada preko platformi podsjeća na napad na dvije džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu koji je u martu počinio ekstremno desničarski Australijanac, koji je ubio 51 osobu. On je svoj napad emitovao uživo.

Komentari: 0

Novi komentar