Suđenje optuženom za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića

Vuletići tvrde da je njihov brat iz Crne Gore otišao 2006.

Svjedoci Mirko i Ratko Vuletić kazali su juče u Višem sudu da je njihov brat Nikola 2006. godine pošao iz Crne Gore u Španiju. Oni su ovo saopštili na suđenju Aleksandru Konataru, optuženom za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića 2011. godine, dok se Nikoli Vuletiću sudi zbog razbojništva.
Objavljeno: 10. 10. 2019 - 07:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Braća Vuletić ispričala su juče da se Nikola u Španiji zaposlio i formirao porodicu.

- Moj brat Nikola je otišao da radi na građevini kod istog gazde, kako tada tako i danas. Oženio se djevojkom sa Cetinja, imaju troje djece. Dalazio je na Cetinje 12. decembra 2017. sa porodicom, a vratio se u Španiju na Božić 2018. Ovdje je sredio papire, ličnu kartu i pasoš, položio vozački ispit. Nikola me uvijek zvao sa mobilnog, a nekada i sa govornice iz Alikantea - kazao je Mirko Vuletić.

On je ispričao i da njegov brat Nikola, kada je došao na Cetinje 2017. godine, nije imao mobilni već je koristio telefon supruge Jelene.

- Ponekad bi iz Španije poslao po 50, a nekada i 100 eura, majci i ocu, i bratu starijem koji je nezaposlen - ispričao je Mirko Vuletić.

On se na jučerašnjem suđenju prisjetio i susreta sa Vasilijem Todorovićem koji je bio svjedok u ovom postupku.

- Došao je kod mene u prodavnicu u februaru 2019. godine. Rekao mi je da ga policija pritiska da reče nešto u vezi mojeg brata Nikole i ako bude šta od toga, da će on to već sjutradan demantovati u novinama. Rekao je da se ne sjekiramo i da pozdravim roditelje. Ova muka nas je snašla i ova priča traje već godinu i dva mjeseca, ovo ne bih poželio nikome – istakao je Mirko Vuletić.

Kako je kazao, spreman je da se suoči sa Todorovićem i da ide na poligraf. Njegovu priču da je Nikola pošao u Španiju i da je dolazio na Cetinje, potvrdio je i Ratko Vuletić.

Tužilac, advokati odbrane i punomoćnici porodice Jovanović nijesu imali primjedbi na iskaz svjedoka. Ljubo Jovanović je bio slučajna žrtva, kada se nakon šetnje sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše u kazinu u centru Cetinja.

Prema optužnici, Konatar je 30. juna 2011. godine ispalio metak u Jovanovića, dok je Vuletić čuvao stražu tokom razbojništva. Tom prilikom su ukrali oko 350 eura. Suđenje se nastavlja 20. novembra.

Komentari: 0

Novi komentar