"Želim vam sve najbolje u budućnosti"

Tramp čestitao 800 godina autokefalnosti SPC?

Američki predsjednik Donald Tramp čestitao je jubilej 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi, vijest je koju su prenijeli agencija Tanjug i srbijanski Kurir.
Objavljeno: 10. 10. 2019 - 09:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodom proslave vaše 800. godišnjice. Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu", naveo je Tramp u pismu episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću čiju kopiju je objavio "Kurir".

"Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vjere i pohvaljujem vaše napore za usađivanje svetih vrijednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbijedila mjesta utjehe i iscjeljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama", napisao je prvi čovjek SAD.

Američki predsjednik naglasio je da je eparhija SPC u Americi u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vjernika.

"Dok razmišljate o mnogim sjećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mjestu služenja Bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i bog vas blagoslovio", zaključio je Donald Tramp u pismu.

Komentari: 4

Objektivni

10. 10. 2019 - 09:53

Je li to onaj dio SPC koji je otkačio Ruse ? I Irineja. I objavio da njih u Americi zanimaju samo odluke koje oni donose.
Мирослав Ђукић

11. 10. 2019 - 09:43

Objektivni Обрадоваћу Вас, тај раскол је завршен одавно, још 1991. године је окончан. Погледајте: https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Епархија_за_Америку_и_Канаду
Boban Bg

10. 10. 2019 - 10:39

E kad tramp čestita, sad smo sigurni da je tih 800 godina fake news.
murko

10. 10. 2019 - 21:19

Sada ce Tramp da popije sankcije od Crne Gore, pa neka i drugi put lupa. Kada mozemo Rusima, zasto bi prema Americi bili popustljivi. Uvale pustinjska vozila za silne milione i posle par dana hladan tus.
Novi komentar