Nema povrijeđenih

RTS: Šumokradice s Kosova pucale na vojnike Srbije

Grupa šumokradica pucala je na patrolu Vojske Srbije koja je bila na redovnom obilasku granice ka Kosovu, odnosno administrativne linije kako je nazivaju institucije Srbije, u reonu sela Mrče u opštini Kuršumlija, saznaje RTS.
Objavljeno: 10. 10. 2019 - 17:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Incident, u kome nije bilo povređenih, dogodio se utorak, kada je, kako javlja RTS, vojna patrola zatekla grupu Albanaca koji su na državnom posjedu sjekli šumu i krali ogrijevno drvo.

Šumokradice su uspjele da pobegnu, ali su, po prelasku administrativne linije, kako RTS nezvanično saznaje, otvorili vatru na pripadnike vojske.

Nije prvi put da se dešava da nepoznate grupe sa Kosova, u području gdje ima dosta napuštenih sela, nesmetano ulaze i kradu, a kada ugledaju vojsku ili policiju, pobjegnu, ostave alat i mehanizaciju, a nerijetko i zapucaju.

Podsjetimo, 2014. u obračunu s šumokradicama ubijen je pripadnik Žandarmerije Srbije Stevan Sinđelić, a godinu dana ranije u sukobu žandarma i šumokradica ranjeno je šest kosovskih Albanaca.

Komentari: 3

Crnogorski graničari

10. 10. 2019 - 18:38

U ovim područjima između Kuršumlije i Podujeva su posle 1878 godine naseljeni mnogobrojni Crnogorci da čuvaju granicu između Srbije i Otomanske imperije.Današnje srpsko stanovništvo u ovom dijelu Kuršumlije je u potpunosti crnogorskog porijekla.
CRNOGORAC

11. 10. 2019 - 07:28

SAM,O SE PITAM KO IM UKRADE PORIJEKLO MA DJE CRNOGORAC DA ZIVI ILI SE RODI ON JE CRNOGORAC A OVI STO GUBE PORIJEKLO NE ZNA SE NI KO SU NI STO SU NI ODAKLE SU.
Мирослав Ђукић

11. 10. 2019 - 09:33

А можда су били Срби и кад су дошли? Тамошњи живаљ није заборавио своје завичајно порекло. Тек касније је Ђилас пронашао нову нацију.
Novi komentar