Reagovanje na izjavu Aljbina Kurtija

Dodik: Ako budu mogli Albanci, moći će i Srbi

Usvajanje novih principa na Balkanu, koje zagovara Aljbin Kurti u pokušaju stvaranja 'velike Albanije' bi važilo i za druge narode na Balkanu, prije svega Srbe, kazao je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.
Objavljeno: 10. 10. 2019 - 22:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

<<< Kurti: Ujedinjenje Kosova i Albanije mora da se dogodi ovdje, ne može u EU <<<

"Na Balkanu se ne mogu sprovoditi dvostruki standardi - da ono što je dozvoljeno jednom narodu, drugom nije, kako to misli Aljbin Kurti. Za to srpski narod nema razumjevanja niti će ga ikad imati, jer ako je nešto dozvoljeno drugima, kako to za Albance zagovara provokator Kurti, zašto onda i Srbima ne bi to isto bilo dozvoljeno", rekao je Dodik za Srnu komentarišući izjavu lidera "Samoopredjeljenja" Aljbina Kurtija da Kosovo i Albanija treba da se približe jedno drugom, da se integrišu u federaciju, kao Njemačka.

Dodik je istakao da se Republika Srpska zalaže za mir i stabilnost, za poštovanje svih međunarodnih obaveza, prije svega Dejtonskog sporazum, i podržava rješavanje svih kriznih pitanja u regionu mirnim putem, dogovorom i kompromisom.

"Ali stvaranje takozvane 'velike Albanije', kakvu ovih dana najavljuje mogući kandidat za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, značilo bi uvođenje i usvajanje nekih novih principa na Balkanu", istakao je Dodik.

Kurti je juče ponovio da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca u okviru federacije, nikako u okviru Evropske unije.

"U okviru Evropske unije ne može se dogoditi nacionalno ujedinjenje Albanaca", rekao je Kurti u intervjuu za KTV.

"Ne mogu reći da se nacionalno jedinstvo dešava u EU. Tu se pridružujemo Dancima, Austrijancima i Špancima. Naš savez se mora dogoditi ovdje", kazao je Kurti.

Komentari: 5

Jovan

10. 10. 2019 - 22:59

I Srbi iz Cg hoće sa Srbijom i Srpskom neće sa Albanijom.
CRNOGORAC

11. 10. 2019 - 07:14

KUD CE TI SA SRBIJOM TREBAS DA SE VRATIS NAZAD KUCI U AUSTRO UGARSKU TI SI ZALUTAO U R.SUMSKU PA CE POCET LOV NA JAREBICE.
Gule Beograd

11. 10. 2019 - 07:21

Gospodine Mile,ono što jedozvoljeno Jupiteru nije volu ,znači u ovom slučaju ti se ne uklapaš u donešene standarde.Ta Republika je stvorena na zločinu ,a Mile "krv je ljudska rana naopaka na nos vam je počela skakati"Ućuti i poj volove na reci Mile,dok te neko ne privede.
Realista

11. 10. 2019 - 09:02

Onda da se vrati Crnoj Gori Metohija i Hercegovina. Vjerujem da bi Hercegovci prije željeli da budu dio Crne Gore nego Srbije kao što su vjekovima i bili.
Grbalj

11. 10. 2019 - 09:02

Hercegovina i Skadar Crnoj Gori ako bude krenulo neko mijenjanje granica.
Novi komentar