Raspisivanje javnog poziva za koncesije nad vazdušnim lukama

Danas tender za aerodrome

Vlada će danas objaviti pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za aerodrome, saznaje Pobjeda. Javni poziv će biti objavljen u Službenom listu, na sajtu Ministarstva saobraćaja i u jednom specijalizovanom međunarodnom finansijskom časopisu.
Objavljeno: 11. 10. 2019 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Koncesioni akt i nacrt ugovor za davanje koncesije za korišćenje aerodroma Tivat i Podgorica Vlada je usvojila 25. jula i predstavnici izvršne vlasti su tada najavili da bi postupak dodjele koncesije za aerodrome i potpisivanje ugovora sa koncesionarom trebao da bude završen u martu naredne godine. Tenderski postupak obuhvata dvije faze, od kojih je prva pretkvalifikaciona sa rokom od 45 dana.

Nakon odabira kvalifikovanih ponuđača slijedi postupak raspisivanja tendera, odnosno poziv odabranim konzorcijumima ili firmama da dostave ponudu. Taj postupak će trajati 60 dana, nakon čega će tenderska komisija razmatrati dostavljene ponude. Ministar saobraćaja Osman Nurković saopštio je prije desetak dana da postoji ogromno interesovanje respektabilnih firmi za crnogorske aerodrome, te da Vlada očekuje dobru ponudu i dobrog operatera

Komentari: 1

Goga

11. 10. 2019 - 08:25

Ako ih damo Turcima ili Arapima, završili smo sa turizmom,a onda treba onoga ko im je dao aerodrome uhapsitu i naplaatiti stetu .Ko prodaje ovaj resurs koji dobro radi ??? Samo budala i izdajnik ili neprijatelj drzave !!!
Novi komentar