Za snaženje infrastrukture na Sjeveru Vlada izdvaja još oko 3,8 miliona eura

Vlada Crne Gore kontinurano ulaže u jačanje infrastrukture, posebno na sjeveru Crne Gore, kako bi stvaranjem boljih uslova, podstakla investicije ali i bolji život građana.
Objavljeno: 11. 10. 2019 - 09:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su saopštili iz Vlade, Uprava javnih radova je ugovorila drugu fazu rekonstrukcije puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijednu 3,5 miliona eura, a radove će izvoditi barsko preduzeće “Putevi Bar”. Rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja “Puteva Bar” u posao.

“Na ovom putnom pravcu, u dužini od 1,2 kilometra, u toku je prva faza sanacije, za koju je opredijeljeno 850.000 eura. Zajedno sa završnom fazom, modernizacijom će biti obuhvaćeno oko 10 kilometara tog puta.
Takođe, barsko preduzeće će u Plavu uskoro početi i rekonstrukciju Ribarske ulice, za koju će iz Kapitalnog budžeta biti izdvojeno 300.000 eura, a predviđeni rok završetka radova je 70 dana od uvođenja izvođača u posao”, dodaju oni.

Na ovnovu ugovora sa podgoričkom “Asfalt beton gradnjom”, radovi će biti nastavljeni u rožajskom naselju Bukovica, gdje predstoji druga faza izgradnje sportsko-rekreativnog igrališta. Investicija iznosi blizu 34 hiljade eura, a rok za završetak posla je 30 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Asfalt beton gradnji” je dodijeljeno i asfaltiranje puta u petnjičkom naselju Godočelje, u vrijednosti od 25 hiljada eura i rokom od 25 dana od uvođenja u posao.

Komentari: 0

Novi komentar