Do oktobra

Crna Gora od boravišnih taksi prihodovala oko 8,8 miliona eura

Crna Gora bilježi uspješnu turističku godinu, naročito u pogledu ostvarenih prihoda od turizma, poručeno je iz Nacionalne Turističke Organizacije (NTO).
Objavljeno: 11. 10. 2019 - 18:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je istakla PR NTO Nina Vukčević, samo od boravišne takse u dijelu  koji pripada budzetu Crne Gore i lokalnim turistickim organizacijama, zaključno sa 10.oktobrom naplaćeno je oko 8,8 miliona eura, odnosno 1,6 miliona eura više u odnosu na prethodnu godinu.
"Pored finansijskih pokazatelja na kojima i temeljimo uspjeh ovogodišnje turističke sezone, od početka godine u kontinuitetu bilježimo i rast fizičkih pokazatelja. Turisti su sve više zainteresovani da svoj odmor provedu u Crnoj Gori van glavne turističke sezone što potvrđuje i podatak da je na današnji dan, prema podacima lokalnih turistickih organizacija, u Crnoj Gori evidentirano gotovo 33.000 turista odnosno 11.000 turista  vise u odnosu na uporedni podatak prethodne godine", istakla je Vukčević.
Kako je dodala, o dobroj postsezoni govori i podatak da sve primorske opstine bilježe dvocifrene stope rasta.
"Vremenski uslovi nam idu na ruku, i u skladu sa najavama očekujemo dobu posjetu sve do sredine novembra.  Zahvaljući specifičnim ponudama koja su šansa za privlačenje turista u periodima van glavne turističke sezone, otvorila su se vrata gostima iz zapadnoevropskih i skandinavskih zemalja koji preferiraju ovaj vid odmora, u čemu imamo veliki potencijal za produženje sezone", zaključila je Vukčević.

Komentari: 1

ISTINA

11. 10. 2019 - 19:30

Da se naplaćuje boravišna taksa na granici, što je jeftinije i bez maltretiranja izdavaoca smještaja, naplatila bi se 110%, jer nebi bilo kancelarija, ljudi koji naplaćuju taksu, kompjutera, struje, uniformi, plata,... i evidencija bi bila tačna.
Novi komentar