Nije imala da vrati dug, pa mu ponudila kćerku (12)

Anica B. (40) iz Niša uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično djelo trgovina ljudima jer je svoju maloljetnu ćerku I. B. (17) podvodila Branislavu M. (53) iz Pirota ne bi li tako namirila svoja novčana dugovanja.
Objavljeno: 11. 10. 2019 - 20:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona se sumnjiči da je, u pokušaju da vrati novčani dug, i svog maloljetnog sina odvela da radi kod Branislava u lunaparku, iako dječak ima svega 12 godina. Njoj je nakon policijskog zadržavanja od 48 časova i saslušanja u tužilaštvu određen jednomjesečni pritvor u Višem sudu u Nišu. Policija je juče lišila slobode i Branislava M. zbog sumnje da se takođe bavio trgovinom ljudima i zadržala ga do 48 časova.

 Nakon razvoda Anica se viđala sa Branislavom u više navrata i pozajmljivala pare od njega. Kada je on zatražio da joj vrati novac, budući da nije imala, rekla mu je da će mu dati svoju ćerku, da sa njom ima intimne odnose, kako bi se razdužili. Navodno mu je rekla i da je sve dogovoreno s djevojčicom. Susret je dogovoren u septembru, Bratislav je pokupio ćerku kolima i krenuli su u pravcu Niške Banje, ali se djevojčica usprotivila. On je pokušao na silu da je obljubi, ali nije uspio. Nakon toga joj je prijetio i slao preteće poruke, pa je pobjegla kod oca koji je i alarmirao policiju, kaže naš izvor.

Po dobijenoj prijavi, policija je krenula u istragu koja je, kada se kolo "rasplelo", rezultovalo hapšenjem Anice. Onda je otkriveno i da je, kako se sumnja, i sina iz prvog braka poslala kod Branislava u lunapark da dječak prodaje karte kako bi isplatio njena dugovanja, iako kao dvanaestogodišnjak nikako ne bi smio da bude radno angažovan.

Istovremeno je za Branislavom raspisana potraga, budući da trenutno nije bio dostupan organima gonjenja. On je juče prilikom rutinske kontrole policije i legitimisanja identifikovan i lišen slobode. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova u niškoj policiji, posle čega će biti sproveden u Više tužilaštvo na saslušanje.

Komentari: 0

Novi komentar