Iznajmili halu pa napravili najveću laboratoriju marihuane u RS

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Sanela Šeranića (32), Danijela Trninića (36), Nenada Dragišića (30) i Deana Đajića (29), uhapšenih u akciji “Unikat” u kojoj je otkrivena najveća laboratorija za proizvodnju marihuane ikada instalirana u Srpskoj.
Objavljeno: 11. 10. 2019 - 21:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kroz pet tačaka optužnice na teret im se stavljaju krivična dela nedozvoljene proizvodnje i prometa drogom, falsifikovanje isprava i neovlašćeno posjedovanje oružja i eksploziva.

Prva tačka odnosi se na veliku laboratoriju droge koja je u julu otkrivena u iznajmljenoj hali u Trnu kod Laktaša, gdje je zaplijenjeno 756 stabljika indijske konoplje, visokih od 120 do 210 centimetara. Svi optuženi zatečeni su u laboratoriji iz koje je oduzeta i savremena oprema za uzgoj marihuane, u koju su uložena ogromna novčana sredstva. Oduzeto je 30.569 eura i 2.200 franaka u kešu, te 1,8 kilograma suve marihuane, koja je bila spremna za preprodaju.

Šeranića optužnica tereti da je sa lažnim slovenačkim pasošem, na ime Sretka Rožića iz Ljubljane, sklopio ugovor o najmu hale u Trnu, u kojoj su proizvodili drogu, od vlasnika Ljubiše Buce Kragulja koji nije znao u koje svrhe je hala korišćena. Trećom tačkom optužnice Šeranić se tereti da je zajedno sa Trninićem u hali neovlašćeno držao 855 grama eksploziva “pentrit” i automatsku pušku.

Četvrtom tačkom optužnice Đajić se tereti da je i u potkrovlju kuće u Ulici Rade Vranješević u Banjaluci instalirao manju laboratoriju u kojoj je uzgajao marihuanu. Petom tačkom Šeranić i Trninić zajedno su optuženi za uzgoj marihuane u manjoj laboratoriji otkrivenoj u podrumu kuće u Ulici Janka Veselinovića u Banjaluci.

Prema optužnici, velika laboratorija za uzgoj marihuane bila je aktivna od 11. februara do 15. jula, kada je i otkrivena. Međutim, nije poznato koliko je ukupno droge u njoj uzgojeno, niti je to navedeno u optužnici. U istrazi se navodilo da su otkrivene stabljike bile u završnoj ciklusu, odnosno trebalo im je još desetak dana da sazru. U policiji sumnjaju da je droga proizvođena za zemlje Evropske unije, gdje se kilogram prodaje po cijeni od 4.000 eura.

Komentari: 0

Novi komentar