Ispovijest majke Anđele Simić koju je momak zvijerski mučio i ubio

- Moja Anđela nikada nije bila u vezi sa tim zlikovcem. On je nju proganjao. Prvo što mi je rekla kada sam je vidjela bilo je: "Majko, on me je kidnapovao kada sam izašla iz autobusa" - kaže za "Blic" Verica Simić.
Objavljeno: 11. 10. 2019 - 23:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njenu ćerku Anđelu Simić (22) iz Čukojevca čak sedam puta nožem je ubo Kraljevčanin Aleksandar Todorović (26). Izmasakriranu djevojku u lokvi krvi ostavio je da leži bez svijesti, a on je uzeo konopac i objesio se kraj nje. Djevojku je dva puta nožem ubo u vrat, četiri puta u grudi i jednom u stomak. Kada se osvijestila, iako teško povređena, Anđela je smogla snage da pozove majku i policiju i obavijesti ih šta joj se desilo. U kritičnom stanju Anđela je prevezena u kraljevačku bolnicu, gdje je operisana i u četvrtak uveče prebačena je u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu. Djevojka je na aparatima, stanje joj je stabilno, ali je ljekari i dalje pomno prate.

- Anđela nikada nije bila u vezi sa njim! Aleksandar je nju proganjao proteklih pet, šest mjeseci, od momenta kada ga je upoznala! Presretao ju je, uzimao joj novac, navodno za ljekove, infuziju. Zvao je Anđelu i prijetio da ako mu se ne bude povinovala da će ne samo ubiti nju, već i mene, mog brata, majku, da će zapaliti našu kuću. Bio je klošar, drogirant, a mislim da je poslednjih 20-ak dana obilazio i našu kuću noću, šunjao se i osmatrao. Moja majka je primjetila svjetlo lampe, neko je razbio staklo - priča za "Blic" Verica, majka teško povrijeđene djevojke.

Verica je čula kako Anđela govori Aleksandru "tu je tačka i kraj", ali nije slutila da će to psihofizičko maltretiranje kulminirati u srijedu uveče, kada je Todorović masakrirao njenu ćerku.

- Toga dana Anđela je radila u igraonici, a nama je autobusom poslala hleb, paradajz, pavlaku. Uveče je bila proslava u igraonici, a ona je autobusom u 22.45 sati iz Kraljeva krenula u Čukojevac. Ispratio ju je drug i javila mi se kada je krenula. Međutim, kada posle pola sata nije stigla kući, uplašila se jer sam znala da ju je Aleksandar progonio i pretio joj. Odmah sam pozvala policiju da prijavim da je nema, da ima "jedan iz Moše Pijade" što je prati i prijeti joj, a rekli su mi da ne paničim - priča uplakana majka.

Petnaestak minuta posle ponoći, Anđela je nju pozvala, a tada je alarmirala i policiju.

- Ćerku sam vidjela tek u četvrtak, prije nego što su je transportovali za Kragujevac. Rekla mi je da je Aleksandar automobilom pratio autobus i da ju je kidnapovao čim je izašla iz vozila. Ne znam kako ju je mučio. Ono što znam da je sedam puta ubo nožem, teško joj je povrijedio plućnu maramicu. Možda ju je i silovao, ne znam - nastavlja ispovijest majka još uplašena za život svoje jedinice.

Verica tvrdi da je njena ćerka dva, tri puta Todorovića prijavila poznaniku koji radi u policiji, ali da ne zna da li su te prijave dokumentovane ili je samo usmeno kazala drugu da je Kraljevčanin progoni, prijeti joj, maltretira je. U policiji su nezvanično, posle pokušaja ubistva i samoubistva, kazali da nije bilo prijava protiv Todorovića.

- Ranije sam je pitala da li ga je prijavila, a ona mi je samo rekla: "Nemoj ti da se miješaš, prijavila sam ga i to ću da sredim." Znam da je poznaniku rekla za to šta joj Todorović radi, ali da li ga je on zvao, ne mogu da tvrdim - kaže Verica.

O ćerki jedinici Verica kaže da se brinula ne samo o njoj, kojoj je izvađen tumor od 21 kilograma, već i o nepokretnoj babi, ujaku koji je preživio dva infarkta.

- Završila je srednju medicinsku i radila je kao sestra na hirurgiji. I to kod doktora koji ju je i operisao. Dobila je licencu, ali ne i stalno zaposlenje u bolnici. Radila je i sa decom ometenom u razvoju, a sada u igraonici. Nije joj bilo teško. Radila je za 12.000 dinara i izdržavala nas, kupovala nam hranu, jlekove. To govori kakva je ona kao osoba - kaže Verica i dodaje da je jedan "zlikovac pokušao da uništi ono najvrjednije što ima, i to iz obijesti".

Oproštajno pismo

Skoro u isto vrijeme kada je policiju alarmirala Verica Simić, MUP je zvao i očuh Aleksandra Todorovića. Čovjek je rekao da je u kući pronašao oproštajno pismo koje je ostavio Aleksandar, a u kome je naveo da će se ubiti. Istražitelji su tada posumnjali da je Aleksandar odveo Anđelu u napuštenu kuću pa su se tamo odmah uputili. U toj kući su se ubili i Aleksandrovi deda i otac. Deda Miodrag se ubio u šumi, pucao je u sebe iz puške nedaleko od napuštene kuće u Pečenogu. Otac Nebojša se obijesio u toj istoj kući u kojoj je i Aleksandar sebi oduzeo život.

Poslije očevog samoubistva, sa majkom i bratom se preselio u Kraljevo. Anđelina majka kaže da, koliko je čula, Aleksandrov brat je u zatvoru i to zbog droge.

Komentari: 2

Komnen

12. 10. 2019 - 09:17

Djevojka je, hvala Bogu, živa! Kakav je ovo naslov!
naslov

14. 10. 2019 - 16:31

u naslovu pise da ju je ubio a u tekstu da je ziva
Novi komentar