OTKRIVA POBJEDA

Što piše u prijedlogu novog Statuta DPS-a: Ostaje zamjenik predsjednika, predsjednici opštinskih odbora profesionalci

Svi predsjednici opštinskih odbora Demokratske partije socijalista moraju biti profesionalci, ključna je novina u novom Statutu DPS-a koji će biti usvojen na Kongresu te partije koji je zakazan za 30. novembar.
Objavljeno: 12. 10. 2019 - 07:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

DPS će imati i dalje zamjenika partije, organizaciju žena i mladih kao i Politički savjet koji tokom prošlog mandata Glavnog odbora zbog situacije sa Svetozarom Marovićem nije konstituisan.

Shodno ranijim zalaganjima predsjednika DPS-a Mila Đukanovića u Statut je uvrštena novina o profesionalizaciji čelnih ljudi u svim opštinskim organizacijama.

PROFESIONALCI

- Predsjednik Odbora glavnog grada dužnost obavlja profesionalno i ne može obavljati nijednu drugu dužnost, navodi se u prijedlogu novog Statuta glavnog grada. Aktuelni predsjednik Odbora glavnog grada Časlav Vešovič je zamjenik gradonačelnika Podgorice.

Kad su u pitanju ostali predsjednici lokalnih odbora, za njih takođe važi obaveza o profesionalnom angažmanu, ali za razliku od predsjednika Odbora glavnog grada u rijetkim situacijama može postojati izuzetak. - Predsjednik Opštinskog odbora dužnost obavlja profesionalno, osim u izuzetnim slučajevima po odluci Predsjedništva partije, navodi se u prijedlogu Statuta. Ista odredba važi i za predsjednika Odbora prijestonice.

statut-dps-a

statut-dps-a-2

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

Dvije tetke

12. 10. 2019 - 09:29

pa ko koga...
Novi komentar