Premijer na gradilištu kompleksa Đalovića pećine

Marković: Ovo je jedan od najvrijednijih Vladinih projekata (VIDEO)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je gradilište turističkog kompleksa Đalovića pećine i tom prilikom izrazio zadovoljstvo tokom radova i ocijenio da je riječ o jednom od najvrijednijih Vladinih projekata koji će od 2021. godine omogućiti nova radna mjesta i biti podsticaj drugim sektorima bjelopoljskog kraja.
Objavljeno: 13. 10. 2019 - 09:20 Promjenite veličinu teksta: A A A
Markovic: Ovo je jedan od najvrijednijih Vladinih projekata (VIDEO)
Foto: gov.me

„Ovdje sam prvi put nakon 15. maja [2018.]. Za nešto više od godinu dana imamo impresivan rezultat. Kompanija Novi Volvox, koja je dobila projekat izgradnje žičare do Đalovića pećine, radi odličan posao u teškim uslovima. Nijesam ni očekivao da će do kraja godine ovdje biti postavljeno sedam stubova žičare u ovakvim uslovima. Dakle, na ovom projektu imamo odlične izvođače i u Novom Volvoxu i naravno u Crnagoraputu“ – rekao je premijer na gradilištu.

Predsjednik Vlade je obišao i radove na trafostanici koja je dio nove elektroenergetske strukture za snabdijevanje strujom žičare i turističkog kompleksa pećine i provezao se putem od Bistrice ka Manastiru Podvrh gdje će biti podnožje žičare.

1310duskomarkovicdjalovicapecina3

„Vidjeli smo usput put u dužini 5,5 km koji se radi po najvišim standardima. Moram da priznam da sam veoma pozitivno iznenađen da se ovaj put radi sa svim neophodnim sadržajima, po meni jedan od najkvalitetnijih puteva koje radimo u zemlji“ – rekao  je Marković, uputivši čestitke Crnagoraputu i njegovim podizvođačima na veoma kvalitetnom poslu koji radi i na svim drugim aktivnostima koje su vezane za infrastrukturu za ovaj projekat.

Govoreći o projektu koji je započeo prije godinu i po kada je potpisan Ugovor o gradnji žičare, premijer je rekao da se značaj ovog projekta ne može mjeriti samo iznosom novca koji je izdvojen.

1310duskomarkovicdjalovicapecina2

„Ovo je jedan od najvrednijih projekata koje realizuje Vlada trenutno u državi. Ne samo zbog iznosa novca koji će biti uložen u ovaj projekat od 18 miliona eura nego zbog ukupnog sadržaja koji ovaj projekat nosi sa sobom i naravno benefita koji će značiti za Bijelo Polje, za cio ovaj kraj, i naravno za crnogorski turizam i crnogorsku ekonomiju. Vjerujem da ćemo sa onim što smo već ugovorili ovdje, kada je u pitanju valorizacija Đalovića pećine, 2021. godine imati ponudu koja će ovdje omogućiti nova radna mjesta, nove prilike za mlade ljude i naravno dati podsticaj drugim sektorima da daju doprinos valorizaciji ovog prostora u saobraćaju, poljoprivredi, prehrambenoj industriji i uslugama“ – zaključio je Marković.

Komentari: 3

Goran

13. 10. 2019 - 15:59

Svuda zicare,osim na Zabljaku??? Izgleda da su onu namjenjenu Zabljaku iskoristili u Kolasinu ili Mojkovcu ???
Jole

13. 10. 2019 - 17:29

Učinje mi se mandić!
L Dabanović

14. 10. 2019 - 02:25

Mažete crnogorski narod od kad obnoviše državu pa do današnjeg dana-plaćate i držite u Skupštinu javno poznate zlotvore i Crnogoraca i njihove države.I sad to premažujete turističkom pećinom 'Ovo je jedan od najvrijednijih Vladinih projekata' đe je uobičajeno da se pune lični đžepovi.Svjesni ste svi vi u vladu da možete mazat crnogorski narod i opet od njih dobit podršku-jer prije će dat glas takvima nego onim drugim da ostanu bez državae.
Novi komentar