Za djecu uzrasta 9-12 godina

"EKO mini odbojka" obara rekorde, više od 700 djece u petoj sezoni!

Više od 700 dječaka i djevojčica učestvovaće u novoj sezoni „EKO mini odbojke“! Peta sezona odbojkaškog projekta „EKO mini odbojka“, za djecu uzrasta 9-12 godina, svečano je počela danas u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici.
Objavljeno: 13. 10. 2019 - 15:09 Promjenite veličinu teksta: A A A
EKO mini odbojka obara rekorde, vise od 700 djece u petoj sezoni!
Foto: OSCG

Odbojkaški savez Crne Gore već petu sezonu zaredom organizuje ovaj, po mnogima najbolji, projekat za djecu uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice i podršku Ministarstva sporta i mladih, Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV) i Glavnog grada Podgorice.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su predsjednik OSCG Cvetko Pajković, izvršni direktor kompanije Jugopetrol AD Antonis Semelides, direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih Miloš Lalević, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice Ana Medigović i predsjednik Trenerske organizacije OSCG i naš proslavljeni trener Veselin Vuković…

“Po svemu sudeći, naredne godine moraćemo da se okupimo u nekoj većoj dvorani. Sve nas je više, iz godine u godinu.Ove godine EKO mini odbojka okuplja najviše do sada, preko 700 djevojčica i dječaka i 64 ekipe!

eko-mini-odbojka-20190003

Naša muška reprezentacija pokazala je mnogo na prvenstvu Evope. Utrla je stazu kojom ćete i vi da idete. Vjerujemo još i uspješnije, jer je zaista divno vidjeti vas u tako velikom broju. Mnogo smo srećni zbog toga.

Naredne godine su novi kvalifikacioni ciklusi za naše najbolje timove, nadamo se novim pobjedama na velikim takmičenjima, ali mi smo prije svega posvećeni ovoj djeci i njihovom uspjehu. A jedan su već postigli. Izabrali su odbojku!”, obratio se okupljenoj djeci i roditeljima Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

„Pored EKO mini odbojke, realizujemo brojne slične projekte i sponzorstva jer smatramo da je naročito važno, pogotovu za djecu, baviti se nekim sportom i redovno trenirati. Dosadašnji rezultati i interesovanje su samo potvrdili da je EKO mini odbojka postala ozbiljno i veliko takmičenje koje sada broji preko 700 djece iz cijele Crne Gore. Među njima se već prepoznaju i ozbiljni talenti, koji će jednoga dana postati i profesionalni sportisti,“ rekao je ovom prilikom Antonis Semelides, izvršni direktor kompanije Jugopetrol AD.

eko-mini-odbojka-otvaranje-pete-sezone-02

Odbojkaški savez Crne Gore je zahvaljujući projektu „CEV School Project“, koji realizuje zajedno sa Evropskom odbojkaškom Konfederacijom (CEV) i Ministarstvom sporta, obezbijedio lopte za sve klubove učesnike „EKO mini odbojke“.

Cvetko Pajković, predsjednik OSCG uručio je lopte odbojkaškim klubovima Mediteran, Budva, Ivangrad 2011, Galeb.

Komentari: 0

Novi komentar