U Zagrebu

Pretučen preduzetnik Hrvoje Petrač

Ispred zagrebačkog hotela Esplanada sinoć je napadnut i teško povrijeđen preduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi Dragulji.
Objavljeno: 13. 10. 2019 - 17:50 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pretucen preduzetnik Hrvoje Petrac
Foto: ezadar.rtl.hr

Zagrebačka policija je na svojoj internet stranici u jutarnjim satima objavila da je 54-godišnjak napadnut oko 22.30 u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

"Nakon što mu se obratio, fizički ga je napao te ga teško povrijedio. Ljekarska pomoć teško povrijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniocem koji se dovodi u vezu s ovim dogadajem policija intenzivno traga", kažu u policiji, prenosi Hina.

Prema nezvaničnim podacima, Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svog automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obje noge i potres mozga.

Zbog otmice Zagorčevog sina kao i iznude od preduzetnika Miroslava Matkuna, Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima.

Prije suđenja za otmicu na kojem je Zagorca otkucao za krađu dragulja iz sefa hrvatskog Ministarstva odbrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godinu dana bježao je hrvatskom pravosuđu.

U zatvoru u Lepoglavi suprotno zatvorskim pravilima uživao je razne pogodnosti na koje nije imao pravo, zbog čega su bivši upravnik zatvora i njegov pomoćnik nepravosnažno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora, navodi Hina.

Komentari: 0

Novi komentar