Odgovor na vojnu operaciju Turske

Asadova vojska kreće na sjever Sirije

Sirijske vladine snage počele su sa prebacivanjem snaga na sjever zemlje, gdje je u toku turska vojna operacija, saopštila je sirijska državna novinska agencija SANA.
Objavljeno: 13. 10. 2019 - 20:17 Promjenite veličinu teksta: A A A
Asadova vojska kreće na sjever Sirije
Foto: YouTube/Ruptly

Odredi sirijske vojske počeli su da se kreću prema sjeveru, kako bi se suprotstavili turskoj agresiji, piše agencija.

Ranije je libanska televizija „Majadin“ saopštila, pozivajući se na sopstvene izvore, da bi sirijska vojska mogla u narednih 48 časova da uđe u gradove Manbidž i Kobani.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija „Izvor mira“ u sjevernoj Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmjerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije Islamska država. 

Turska avijacija istog dana napala je grad Ras el Ain i niz drugih sirijskih gradova na granici dviju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dijela operacije.
Sirijske vlasti su više puta osuđivale okupacionu politiku Turske na sjeveru Sirije. Rusija je navela da Turska treba da izbjegava dejstva koja bi mogla stati na put rješavanju sirijskog sukoba, koji traje od 2011. godine.
 

Komentari: 3

marko.m

13. 10. 2019 - 20:55

dobra vijest ako zele da zastite kurde....
Peśo

13. 10. 2019 - 21:12

E, sad nastaje ratna igranka..Svi su se zgrozili ovom izdajom strateškog partnera u borbi protiv terorizma. Koga sad podržava Tramp? Niko mu neće vjerovati.
Мирослав Ђукић

18. 10. 2019 - 13:32

Кад нешто размислим, ни Црногорци нису подржали Американце на Нормандији...
Novi komentar