Nasrin Akhtar iz Indije

Lagala da je samohrana majka sa invaliditetom, pa snimljena kako pleše na svadbi

Nasrin Akhtar koja je porijeklom iz Indije, a koja živi u Velikoj Britaniji, osuđena je prije dva dana na sudu u Mančesteru na dvije godine zatvora jer je dokazano da je lagala službu za socijalni rad i tako prisvojila 260 hiljada funti.
Objavljeno: 13. 10. 2019 - 20:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona je od 2002. do 2013. na osnovu tvrdnje da je "samohrana majka slabe pokretljivosti i da je previše bolesna da bi radila" prikupila pomenutu novčanu sumu.

Zbog određenih sumnji u riječi Nasrin Akhtar (50) Odjeljenje za rad i penzije je 2012. počelo istragu protiv nje.

Utvrđivanje krivice trajalo godinama

Policija ju je zatim u njenom stanu zatekla sa muškarcem u krevetu (što je ona kasnije negirala), a zatim je viđena kako sa porodicom pleše na vjenčanju.

Kako su nadležni organi izjavili, bio je ovo veoma složen slučaj prevare sa novčanom koristi koja je daleko iznad prosjeka.

Iako je prvo negirala, Nasrin je 7. oktobra ove godine na sudu priznala prevaru po sedam tačaka optužnice.

Tokom istrage utvđeno je da je nadležne slagala i da joj je potreban novac za plaćanje kirije jer je utvrđeno da je ona sa svojim partnerom vlasnik kuće u kojoj živi.

Socijalni radnici su naglasili da slučajevi poput ovog odvraćaju uplatu novca onima kojima je pomoć potrebna.

Novac koji je primala Nasrin Akhtar biće vraćen i uplaćivan na prave adrese.
 

Komentari: 1

Nedžad

13. 10. 2019 - 23:49

Odličan primjer našim poreskim oragnima da preispitaju pomoć raseljenicima sa Kosova koji voze ludo skupe BMW-e a primaju pomoć i dobijaju stanove džabe. Ne znam jesam li smio ovo javno reći a da me ne proglase ovim i onim... Mislim ipak da istinu treba reći ma kakva ona bila.
Novi komentar