Tadić: Vučić je trgovac ljudskim dušama

Nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno govorio da je sljedbenik Maksa Vebera, dok je u potaji očigledno sanjao da bude nasljednik Jozefa Gebelsa, nazivajući ga trgovcem ljudskim dušama.
Objavljeno: 14. 10. 2019 - 08:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Međutim, za razliku od Gebelsa koji je zaista vještom i brutalnom propagandom tragično mijenjao političke stavove njemačkih građana, Vučić kao običan trgovac ljudskim dušama to čini bijedno potkupljujući čitave djelove stanovništva strahom i ucijenjenom egzistencijom", rekao je Tadić za list Danas, prenosi Beta.

Prema riječima Tadića, Vučić "uzima novac od građana, a onda ih ucjenjuje da bi im vratio njihov novac i sve to potom prikazuje kao rezultat navodnih ekonomskih uspjeha njegovog režima, a sebe kao dobrotvora".

"Time građane koji ga podržavaju uvodi u specifičnu vrstu političke prostitucije, pri čemu između njega i makroa na ulici suštinski nema razlike u metodologiji. Tako da to više nije pitanje ni straha ni vjerovanja građana, a svakako ne ni vješte propagande, već gole trgovine dušama", rekao je Tadić.

On je rekao i da međustranački dijalog nema smisla ukoliko mu ne prethode razgovori predstavnika Evropskog parlamenta i opozicije, jer bez toga je samo nastavak dijaloga koji je u prethodnim pokušajima već postavljen na pogrešne temelje: "Vlast optužuje opoziciju da je neodgovorno pristupila ovom dijalogu, a oni se nijesu udostojili ni da na međustranački dijalog dođu predsjednici njihovih stranaka".

Komentari: 0

Novi komentar