Pogledajte spot: Prekinimo vezu online nasilju

Istraživanje koje je sprovela Sigurna ženska kuća pokazalo je da je jedna od šest djevojka i žena doživjela online nasilje na teritoriji Podgorice.
Objavljeno: 14. 10. 2019 - 11:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Problematika online nasilja nad ženama i djevojkama, još uvjek nije prepoznata kao segment nasilja kom su izložene žene i djevojke. Samim tim što se ne govori o online nasilju dovodi do toga da mnoge žene i djevojke trpe ovaj vid nasilja koje ugrožava njihov psihički integritet, a da ga ne prepoznaju kao takvo”, navode u Sigurnoj ženskoj kući.

U ovoj NVO ističu da im je cilj da doprinesu kvalitetnijim mehanizmima zaštite žena i djevojaka od online nasilja u Glavnom gradu, te da podignu svijest građana/ki o online nasilju nad ženama i djevojkama, zbog čega su objavio i spot.

Spot je nastao u okviru projekta “Prekinimo vezu online nasilju” koji  sprovodi NVO Sigurna ženska kuća, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program ujedinjenih nacija za za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa Glavnim gradom Podgorica i opštinama Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

 

Komentari: 0

Novi komentar