Saopšteno iz SDP-a

Vuksanović Stanković traži hitnu raspravu o povećanju plata prosvjetnim radnicima

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković, uputila je Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport 03. septembra, 2019. godine inicijativu za konsultativno saslušanje resornih ministara prosvjete i finansija na temu „Razmatranje socio-ekonomskog položaja i statusa prosvjetnih radnika u Crnoj Gori“, posebno u dijelu uvećanja zarada prosvjetnim radnicima, kazali su iz te partije.
Objavljeno: 14. 10. 2019 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

U saopštenju se navodi da je predsjednica SDP-a uputila danas urgenciju predsjedniku Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radulu Novoviću, kako bi se što hitnije razmatrao prijedlog za konsultativno saslušanje resornih ministara na pomenutu temu.

Podsjećaju da je od upućivanja inicijative prošlo preko mjesec dana, a da sjednica na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi još uvijek nije sazvana.

„Jedan od razloga za hitno razmatranje ovog prijedloga jeste i to da je u toku priprema predloga Budžeta za 2020.godinu, i zahtjev sindikata za povećanja zarada za 10 odsto, te je potrebno čuti mišljenje nadležnih ministara oko ove i drugih tema vezanih za standard prosvjetnih radnika“, istakli su iz SDP-a.

 

urgencija1

urgencija2

Komentari: 6

Neven TV

14. 10. 2019 - 12:45

Ovo su prave teme, da se priča o tome kako da povećamo plate onima koji ih pošteno zarađuju.
Freeman

14. 10. 2019 - 13:16

Ovdje se vlast doživljava kao plijen i kao mogućnost za bogaćenje i privilegije,a ne kao prilika da se učini neko dobro za građane i državu.Eto zato se ne raspravlja o životnim temama.
cg bluz

14. 10. 2019 - 13:48

Zna dragicka da je prosvjrtna bransa ogromna, ali ona pliva ledjno, jer je VEC AKTUELNA INICIJATIVA O POVECANJU PLATA.
Komsija

14. 10. 2019 - 14:06

Dobar prijedlog ali da ide u paketu sa raspravom o radu tužilaštva. Usput, ima li više sdp OO u Opštinama ili se prave mrtvi jer se nidje ne čuju živi.
Građanka

14. 10. 2019 - 14:21

Svi imamo male plate, ne samo prosvjetni radnici, nego ih je mnogo pa se tu traže politički poeni. Što god da ova gospođa predloži nekako mi je pase. Ja bih da sam na njenom mjestu podnijela ostavku i pokušala da spasim SDP, ako se tu išta više spasiti može. Praviti se veliki legalista a ne izgovoriti ni riječi u vezi sa optužbama muža je stvarno nedopustivo!
zakula crnogorac

15. 10. 2019 - 10:36

podrska za ..povecanje PLATA PROSVJETI, i ne samo njima nego vecini drzavnih PREDUZECA,jer su PLATE zaista male.SRECNO CRNA GORO!!!
Novi komentar