Borivoje Borović, advokat Vujoševića saopštio ispred SDT-a:

Vujošević molio da ga puste na liječenje: Prijete mi i bolestan sam, bojim se da ću umrijeti u zatvoru

Nenad Vujošević htio je danas bez znanja advokata da dopuni izjavu. Ipak nakon konsultacija povukao je taj zahtjev. On je danas u prostorijama SDT-a podnio zahtjev da ga puste na liječenje jer je teško bolestan i jer se plaši da će umrijeti u zatvoru - kazao je novinarima njegov advokat Borivoje Borović. On tvrdi i da Vujošević neće potpisati Sporazum  o priznanju krivici, iako mu prijete u zavoru,
Objavljeno: 14. 10. 2019 - 13:04 Promjenite veličinu teksta: A A A


''Bez moje saglasnosti moj klijent je uputio zahtjev da dopuni svoju izjavu. Onda je povodom toga tužilja zakazala danas njegovo dopunsko saslušanje. Ja sam ga razumio da je prije svega želio da u četiri oka zamoli tužioca da mu pomogne da ode na liječenje jer se boji da će umrijeti u zatvoru. Pošto bi se sve moglo zloupotrijebiti nakon našeg povjerljivog razgovora odlučio je da to ne radi. Tako da je Vujošević izjavio danas da povlači taj svoj zahtjev, da neće davati nikakve dopune izjave i da neće bilo kada davati bilo koju izjavu bez mog prisustva i prisustva advokata Danila Mićovića'', kazao je Borović.

Advokat dodaje da je Vujošević podnio i zvaničan zahtjev da mu se omogući liječenje u bolnici.

''On je danas molio tužilju da da saglasnost da mu se omogući liječenje u bolnici jer je teško bolestan ima psihičke smetnje i boji se da će umrijet i u zatvoru, to su njegove rečenice koje je danas iznio pred tužiocem. Inače, na zahtjev tužioca obavljeno je medicinsko vještačenje dokumentacije koju je on podnio na račun teške bolesti koju je isticao tokom ovoga postupka. Jedan svjedok je saslušan u petak, ali to je jedan od svjedoka čije ime mi tužiteljka nije htjela danas saopštiti. Podnio sam zahtjev da ubuduće obavezno budem pozvan na svaku istražnu radnju'', kazao je Borović.

Tražiće kućni pritvor: Advokat Borović je dodao da je danas Apelacioni sud donio pravosnažno rješenje u kojem je ispravio prethodno rješenje Višeg suda u kojem je Vujoševiću bio određen pritvor po tački 2. - kako ne bi uticao na Kneževića i na druge svjedoke. 

borovic2

''Danas je ispravljeno to rješenje i Vujošević je sada samo u pritovru po tački jedan. I na ovo rješenje ćemo predložiti zahtjev za jemstvo i da se kao kućni pritvor odredi stan koji je u njegovom vlasništvu. Pošto on nikoga nije teretio, ni sebe, niti je rekao da je član kriminalne grupe ja očekujem da će istraga ići bržim tokom i da će on pušten da se brani sa slobode ukoliko uopšte bude nekih dokaza. U javnosti se figurira kao dokaz telefonski razgovori koje ima sa Kneževićem - odmah da bude jasno to je nezakonit dokaz i ne može se koristiti u krivičnom postupku. Potrebna je saglasnost obije strane. Pošto Vujošević ne daje saglasnost a referentni glas Kneževića ne postoji u ovom predmetu jer ne postoji čovjek koji može da dođe i to potvrdi onda je sve ovo jedna neutemeljena istraga'', istakao je Borović.

Ništa od sporazuma: Advokat ističe da informacije da će njegov branjenik potpisati Sporazum o priznanju krivice nisu tačne i da o tome niko ne razmišlja.

''Ja sam uvijek protiv saradnje sa bilo kojim tužilaštvom. Kada bi se desilo da se mimo moje volje radi o sklapanju sporazuma o priznanju krivice, ja bih odmah otkazao punomoćje. Pošto u tom pravcu niko ne razmišlja, niti Vujošević želi da mijenja svoju odbranu onda ostajem u tom predmetu i mislim da ću se izboriti sa ovom optužbom'', kazao je Borović.

I zatvorenici i advokati vrše pritisak: Borović dodaje da se na njegovog branjenika vrše pritisci kako od strane zatvorenika tako i od strane drugih advokata.

''Vujošević mi kaže da pokušavaju da ga provociraju po zatvoru, da mu se približavaju, da pokušavaju da saznaju šta je tu sve bilo. Ja sam svjedok u mnogim predmetima gdje se baš u prostorijama zatvora približe zatvorski cimeri, kao predmet Bigovića, i onda su davali lažne izjave i postajali zaštićeni svjedoci. Upozorio sam ga za taj model ponašanja i prikupljanja dokaza na takav način tako da smatram da se to neće desiti. On je imao i određene posjete advokata za koje ja nisam bio obaviješten, pa ja procjenjujem da su bile u funkciji da on promijeni izjavu. Ne bih pričao protiv kolega ali mislim da od ovog trenutka potpuno ćemo biti saglasni i natjeraćemo ovo tužilaštvo da se ponaša po Zakoniku o krivičnom postupku. Da je teret dokazivanja na tužilaštvu i da mora da iznese dokaz a ne da se zadovoljava javni interes. U ovom trenutku ne postoji niti jedan jedini dokaz u ovom predmetu a snimci me apsolutno ne interesuju jer, kako sam izjasnio, to su nevalidni dokazi'', zaključio je Borović.

Komentari: 8

Za Beograd, za Beograd

14. 10. 2019 - 14:04

na liječenje dje i Marović. Ima da dodje ka novi.
Matan

14. 10. 2019 - 14:56

Za Beograd na liječenje kao Marović, pa ga nikad Srpske prijateljske vlasti neće isporučiti CG, kao ni optuženu za pokušaj terorizma koju čuvaju u ambasadi usred CG! Najgore je to što vlasti govore o dobrosusjedskim odnosima sa Srbijom. To stvarno dokazuje Vučić, koji svako malo priziva pipuna i četnika, osuđene za pokušaj terorizma. Čak po njih šalje VLADIN avion!!! To dokazuju izjave članova vlasti Vulina, Đurića, Selakovića, Lazanskog kao i SPC i bezbroj drugih, od kojih se podmukli Vučić nije nikad ogradio. I ne može jer oni mogu izjaviti samo ono što im on odobri.
Osmogrk

14. 10. 2019 - 15:51

Ja mislim kad bi se mogao cuti i porazgovati, ka sto umije, sa DK sigurno bi mu bolje bilo.
Anonimus

14. 10. 2019 - 16:18

Ova prica direktno utice na sud veliki advokate ali zaludu!
joko

14. 10. 2019 - 17:41

Cinkario a sada plače i moli. Bez dostojanstva.
Nino

14. 10. 2019 - 17:43

Sada kuka i moli. Bi malo do majčice Srbije kod Marovića, da se ne vrati.
Rašo

14. 10. 2019 - 19:37

Slobodno neka ga puste, on je u svoj ovoj igri jedan beznačajan pijun. njegovi telefonski razgovori više su smiješni nego ozbiljni. Ima čovjek pravo da preko telefona lupa što ga je volja. Ako vjeruju u ono što priča onda neka odmah uhapse Stankovića.
iko

16. 10. 2019 - 18:45

Cinkaroš plače i moli. Kako ljudi izgube dostojanstvo
Novi komentar