Preduzimaju se sve mjere i radnje

Tužilaštvo isputuje navode da firma “Niksen - Čavor” ispušta fekalije u Zetu

Osnovno tužilaštvo saoštilo je danas da isputuje navode da kompanija  “Niksen - Čavor” zagađuje životnu sredinu ispuštanjem fekalija u rijeku Zetu i vodoizvorište Kraljičino oko.
Objavljeno: 14. 10. 2019 - 13:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

 “U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom objava na portalu Vijesti: „KOR pozvao građane Crne Gore: Ne kupujte ništa kod zagađivača rijeke Zete‟. Preduzimaju se sve mjere i radnje u cilju provjere navoda iznijetih na portalu”, navodi se u saopštenju. 

Kako je pojašnjeno, nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju ovo tužilaštvo će, u okviru svoje nadležnosti, donijeti odluku i o tome obavijestiti javnost.

Aktivisti Koalicije za održivi razvoj (KOR) pozvali su građane Crne Gore da ne koriste proizvode firme “Niksen - Čavor” sve dok ta kompanija ne prestane da uništava zdravlje stanovnika Spuža i zagađuje životnu sredinu ispuštanjem fekalija u rijeku Zetu i vodoizvorište Kraljičino oko.

“Vijesti” su prije tri dana objavile detalje nalaza mješovite komisije koju je u spušku fabriku poslao potpredsjednik Vlade Milutin Simović, a u kojoj je konstatovano da se otpad iz farme svinja izliva u Zetu i vodoizvorište. Konstatovali su i da “Niksen Čavor” od 1. juna radi bez vodne dozvole za sistem za sakupljanje, prečiščavanje i ispuštanje otpadnih voda.

 

Komentari: 1

Zaid

14. 10. 2019 - 13:48

Protiv koga predmet.. je li protiv ovih sto su ih prijavili?
Novi komentar