Zagreb

Pokušao ubiti sina jer je saznao da ga žena vara s njim

Zbog pokušaja ubistva maloljetnog sina i dovođenja u opasnost prolaznice koja je 30. decembra 2018. svjedočila pucnjavi na jarunskoj tržnici u Zagrebu, na Županijskom sudu je na jedinstvenu kaznu zatvora od 4,5 godina nepravosnažno osuđen 46-godišnji Arsen Dedić.  
Objavljeno: 14. 10. 2019 - 19:38 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pokusao ubiti sina jer je saznao da ga zena vara s njim
Patrik Macek/PIXSELL

Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine, dok je za dovođenje u opasnost prolaznice osuđen na 10 mjeseci zatvora. Opozvana mu je i kazna zagrebačkog Opštinskog suda zbog kršenja uslovne kazne zatvora u trajanju od godinu dana, uz rok kušnje od četiri godine, zbog prevare iz decembra 2017.

Sutkinja Maja Štampar Stipić istaknula je u obrazloženju presude da je sudsko vijeće povjerovalo iskazu osuđenikovog sina, dodavši da je oštećeni maloljetnik tokom svjedočenja pokazivao strah od oca.

''Vjerujem da vam je drago što nijeste ubili sina koji je izbjegao smrt samo zato što je pravovremeno pobjegao. Vjerujem da ste ljuti, povrijeđeni i revoltirani onim što vam je napravio, no svoju ljutnju ste morali riješiti na drugi način'', poručila je sutkinja osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.

Prema optužnici, Dedić se sa sinom posvađao 30. decembra 2018., nakon što je doznao da je u vezi s njegovom vanbračnom suprugom.

Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil te mu je tokom svađe zaprijetio pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vrijeme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. Pištolj je tokom naguravanja još jednom opalio, no sin je savladao oca i natjerao ga da isprazni pištolj.

Sin je zatim pobjegao, dok je otac ponovno napunio pištolj te ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterisano kao dovođenje u opasnost te prolaznice.

Komentari: 2

Rašo

14. 10. 2019 - 20:00

Što nije ubio ženu koja mu je zavela maloljetnog sina, više je ona kriva nego maloljetni sin.
Anonimus

15. 10. 2019 - 16:47

Fina famelja!
Novi komentar