Varaždin

Vlastitu djecu uzeo za taoce, prijetio da će jedno ubiti

Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu nakon sprovedene istrage podignulo je pred Opštinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 43-godišnjaka zbog počinjenja krivičnog djela prijetnje, dva krivična djela pokušaja prisile prema službenoj osobi, tri krivična djela povrede djetetovih prava i krivičnog djela krivotvorenja isprave.
Objavljeno: 14. 10. 2019 - 21:52 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vlastitu djecu uzeo za taoce, prijetio da ce jedno ubiti
Nikola Cutuk/PIXSELL

Okrivljeni 43-godišnjak tereti se da je 13. avgusta 2019. ispred prodavnice u Bolfanu (Varaždinska županija) prišao 62-godišnjaku i počeo ga vrijeđati te ga udario rukom po nosu i rekao mu da će ga ubiti.

Nakon što su policijski službenici zbog upućene prijetnje izvršili pretragu njegove kuće i uočili ga da izlazi iz obližnje šume zajedno sa svoje troje maloljetne djece, 43-godišnjaka se tereti da se oglušio na zapovijest policijskih službenika da pristupi do njih te je pobjegao u šumu, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kad su ga policijski službenici ubrzo sustigli i približili mu se na nekoliko metara, 43-godišnjak je uz prijetnju da će nauditi djetetu rekao policajcima da mu se ne približavaju. Na sreću, uspjeli su ga nagovoriti da skloni oružje i onda su savladali njegov dalji otpor i uspjeli ga uhapsiti.

Isti muškarac se tereti i da je od avgusta 2015. do avgusta 2019. godine za vožnju koristio lični automobil na koji je stavio nepripadajuće registarske pločice izdate za drugo vozilo.

Osumnjičeni se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Opštinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog tužioca i produžilo istražni zatvor protiv osumnjičenog zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela. 

Komentari: 0

Novi komentar