Predsjednik Srbije o lideru Pokreta slobodnih građana

Vučić o Sergeju Trifunoviću: A za šta da mu damo pare?

Aleksandar Vučić vjeruje da će tužilaštvo ispitati navode Sergeja Trifunovića da mu je u ime SNS navodno nuđeno pola miliona eura i koaliciono partnerstvo.
Objavljeno: 14. 10. 2019 - 22:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Međutim, kako kaže, ne vidi zašto bi to neko uopšte radio.

"A za šta da mu damo pare?", upitao je Vučić.

Kako je rekao za televiziju Pink, ne bi moglo ni da se sakrije da je novac dat, a nije jasno ni zašto bi SNS to uopšte radila.

"A za šta da mi njima platimo? To što će da izađe na izbore? Što da im plaćam da izađu na izbore? Što se mene tiče, ne mora niko od njih da izađe na izbore. Ne zanimaju me", rekao je Vučić.

Pored toga, kaže, neizlazak dijela opozicije na izbore ne znači i nedostatak legitimiteta izbora.

"Kakav nedostatak legitimiteta, kad će da izađe skoro 50 odsto birača, bez njih, a imali smo 52-53 odsto 2016. godine. Što je problem s tim? Što bismo im davali pare? Da im plaćam reket? Em me maltretiraju, em dolaze da upadaju u Predsedništvo, em još da im plaćam nešto...", konstatovao je Vučić.

"Verujem da će tužilaštvo to da ispita... nadam se, da se ne bih miješao u rad samostalnog tužilaštva, ali sam siguran i vjerujem da će to biti", rekao je Vučić, uvjeren da može biti riječ samo o izmišljotini i da će to sa Sergejevim "visokim funkcionerima SNS" samo da izazove smijeh.

"Što se tiče nekih drugih stvari, mi moramo da ćutimo i da pustimo da nadležni organi rade svoj posao. Oni da izmišljaju što hoće, jer će poslije reći da nijesu vršili pritisak na sud i tužilaštvo, a za sve što bih ja rekao, tvrdili bi da je pritisak. Sačekaćemo, siguran sam da će se i tu stvari razjasniti", rekao je Vučić.

Komentari: 0

Novi komentar