Saradnja CB Podgorica i ODT-a kvalitetna, operativna i efikasna

Danas u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica održan je sastanak rukovodstva CB Podgorica sa predstavnicima Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici. 
Objavljeno: 15. 10. 2019 - 15:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku su konstatovani zajednički zaključci da je saradnja CB Podgorica i ODT u Podgorica kvalitetna, operativna i efikasna. 

Policijsko tužilačke aktivnosti su u poslednjih godinu dana doprinijele smanjenju registrovanog kriminaliteta po prijavama građana. 

Konstatovana je činjenica da je u ovoj godini bilo manje odbačenih krivičnih prijava, podnesenih od strane policije što je rezultat kvalitetnih policijskih postupanja na prikupljanju materijalnih dokaza u koordinaciji sa tužilaštvom. 

Takođe je konstatovano da je došlo do povećanja broja krivičnih djela iz oblasti nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, kao i krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, koje građani ne prijavljuju, već su rezultat proaktivnih aktivnosti policije i tužilaštva. U odnosu na navedena krivična djela konstatovano je da je prema izvršiocima, u skladu sa zakonom, potrebno pooštriti kaznenu politiku.  

U vezi krivičnih djela koja se odnose na požare, eksplozije i havarije, zajedničkim istražnim aktivnostima, na prikupljanju materijalnih dokaza i operativnim radom policije, rasvijetljen je veći broj krivičnih djela iz ove godine kao i iz prethodnih godina. 

U odnosu na krivična djela protiv privrednog kriminaliteta potrebno je preduzeti dodatne zajedničke aktivnosti u cilju realizacije započetih policijsko – tužilačkih istraga. 

U narednom periodu sa povećanom pažnjom će se pratiti krivična djela napadi na službena lica – pripradnike policije u vršenju službene dužnosti, kao i primjena ovlašćenja od strane policijskih službenika. 
 

Komentari: 0

Novi komentar