“Nemoguće je ostati neporažen”

Nurmagomedov završava karijeru za dvije ili tri godine

Neporaženi UFC-ov prvak Habib Nurmagomedov otkrio je kad namjerava da se povuče.
Objavljeno: 16. 10. 2019 - 13:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nurmagomedov je fantastičan borac, ali ostati neporažen nije lagan zadatak. Stoga je najavio svoje povlačenje.

"Mislim da ću se povući za dvije ili maksimalno tri godine. Vjerovatno će to biti za dvije godine, jer se ne želim boriti čitav život. Znam koliko je to teško. Znam da mnogo mladih, 'gladnih' momaka dolazi, znam da neću moći uvijek biti neporažen, vjerujem da je to nemoguće. Pogledajte istoriju, ako pogledate sportiste, boksere, MMA borce, svi jednog dana dožive poraz. Morate znati kad trebate prestati, a ja vjerujem da je to za dvije godine u mom slučaju", izjavio je Nurmagomedov.

Prema riječima njegovog oca, skor 30-0 bi bio idealan za Habiba. Sjajni borac nikad nije težio savršenom skoru, ali sad kada se bliži kraju karijere, savršen skor je veoma moguć ishod.

"Ranije nisam razmišljao o tome, ali je to veoma blizu. Imam skor 28-0, a u naredne dvije godine ću se boriti jer sam tek napunio 31 godinu. To nije puno za ovaj sport, ali ću sigurno završiti karijeru s 33 ili 34 godine. Zasad, imam još vremena za borbe", rekao je Habib.

Njega sad vjerovatno čeka odbrana titule protiv Tonija Fergusona koji ima 12 pobjeda u nizu od 2013. godine. Ako Nurmagomedov pobijedi, onda ga vjerovatno čekaju Konor MekGregor ili Džordž St. Pjer. 
 

Komentari: 0

Novi komentar