U Hotelu Ramada

Svečana dodjela nagrada časopisa Komuna u petak

Svečana dodjela nagrada časopisa [email protected] održaće se u petak 18. oktobra sa početkom u 20h časova u Hotelu Ramada u Podgorici, a godišnju nagradu će uručiti Duško Marković, predsjednik Vlade Crne Gore.
Objavljeno: 16. 10. 2019 - 14:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dobitnik Godišnje nagrade časopisa [email protected] za očuvanje,afirmaciju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore u 2019 godini je SLOBODAN ČUKIĆ, autor više knjiga među kojima se posebno ističe “Podgorički brevijar ” i najnovija „Početak srpske okupacije –komitska borba i narodna gogota 1918-1920, a takođe je bio eminentni novinar „Vijesti“, a sada „Pobjede“ i još jednog značajnog broja drugih časopisa, kao i istraživač koji već dugi niz godina i minuciozno istražuje kulturno-istorijsko i arheološko nasljeđe Crne Gore.

Žiri u sastavu: Dr Čedomir Bogićević, predsjednik i članovi prof.dr Draško Došljak i Nenad Stevović, takođe su donijeli odluku da se ove godine dodijeli i Specijalna plaketa „[email protected]” :

- Miroslavu Mikiju Dragićeviću koji je poslednjim projektom, promotivnim spotom „Crna Goro“napravio veliki pomak upromociji Crne Gore u svijetu prije svega kao dobitnik nagrada na festivalima u Berlinu, Moskvi, Harkovu, Splitu i u Sarajevu.

Njemu će uručiti nagradu Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije.

Plakete „[email protected]” za doprinos i afirmaciju kulturne baštine dobili su :

- NVO „Crnogorsko slovačko prijateljstvo“ za razvijanje kulturnih odnosa između Crne Gore i Slovačke i unapređivanje kulturnih odnosa između Crne Gore i Slovačke za razvijanje kulturnih političkih, prosvjetnih, naučnih i sportskih odnosa između dvije zemlje, kao i između Crnogoraca i Slovaka koji žive u dijaspori.

- KUD-u „Mijat Mašković“ iz Kolašina koje je njegujući izuzetno napjeve i specifičan stil igranja svojih članova doprinijelo podizanju nivoa svijesti o kulturnom identitetu Crnogoraca.

- Udruženju boraca NORa i antifašista Nikšić za knjigu„Bitka na Grahovcu i crnogorsko pitanje“ čiji je izdavač ovo Udruženje, kao i za organizaciju istoimenog naučnog skupa koji je bio posvećen obilježavanju 160 godina slavne bitke na Grahovcu na kojem su učešće uzeli eminentni istoričari i publicisti , kao i za vođenje aktivnosti za podizanje spomenika posvećenog svim crnogorskim komitima 1916-1929. koji su se borili za pravo , čast i slobodu Crne Gore koji predstavlja jedini spomenik posvećen svim komitima na teritoriji Crne Gore.

U kulturno-umjetničkom programu učestovaće ženska klapa „O dive bel canto“ iz Berana jedina klapa sa Sjevera Crne Gore, a kako je predviđeno protokolom svečanosti pored uručenja nagrada biće prikazan kratak film o razvoju i postojanju časopisa [email protected], zatim višestruko nagrađivani spot „Crna Gora“, a program će voditi novinarski duo Jelka Malović i Srđan Čabrilo.

Komentari: 0

Novi komentar