U Domu zdravlja na Starom aerodromu

Herojski podvig u Podgorici: Jednogodišnje dijete nije davalo znake života, Hajdarpašić-Drešević mu spasila život!

U Domu zdravlja na Starom aerodromu prije nekoliko dana odigrala se prava drama kada je hodnikom te ustanove zakukala unesrećena majka koja je u svom naručju držala jednogodišnje dijete koje nije davalo znake života. Nadljudskim naporima pristuni pedijatar dr. Alma Hajdarpašić Drešević uspješno je obavila reanimaciju i spasila život djetetu!
Objavljeno: 16. 10. 2019 - 22:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Kako svakodnevno čitamo kritike o našim doktorima, moram sa vama da podijelim jednu pozitivnu vijest - podvig našeg izabranog pedijatra, dr. Alme Hajdarpašić Drešević. U četvrtak veče, kontrolni pregled moje ćerke u domu zdravlja na Starom aerodromu je prekinula uplakana majka držeći u naručju svoje jednogodišnje dijete koje nije davalo znakove života.

Dijete se ugušilo pionom društvene igre i bilo je klinički mrtvo - nije disalo niti je bilo otkucaja srca. Naša doktorica je očajnički pokušavala da izvadi strano tijelo iz grla djeteta i u tome je uspjela. Sama pristupa reanimaciji, tj masaži srca i vještačkom disanju metodom usta na usta djetetu kojem su usta krvava - jer dom zdravlja nema potrebne instrumente da to uradi na drugi način.

Samo zahvaljujući njenoj prisebnosti, dijete je vraćeno u život. Hitna pomoć koja je stigla par minuta poslije toga je odvela dijete na intezivnu i danas saznajem da je stabilno i nije životno ugroženo. Ne znam da li će imati manje ili veće posledice zbog vremena provedenog bez vazduha, ali je dijete ŽIVO. Sve pohvale za našeg savršenog pedijatra. O ovome ne pišu ni roditelji djeteta, niti portali i osjećala sam potrebu da sa drugima podijelim njen nadjljudski podvig'', stoji u anonimnoj objavi na Facebook grupi Podgorički vremeplov.

Komentari: 11

Lady

16. 10. 2019 - 22:29

Divno.....
ABC

16. 10. 2019 - 22:48

E, svaka cast hrabroj doktorki.
Anonimus

16. 10. 2019 - 23:04

Ovo je vijest dosta nam je vise gluposti Dk i slicnih!
Gaga

16. 10. 2019 - 23:09

Svaka cast to treba na naslovnoj strani novina napisat je je malo takvih lekara.
ABC

17. 10. 2019 - 01:11

Alma znaci DUSA, JABUKA. Nije to slucajno. Spasili ste jednu DUSU malenu. Svaka cast, doktorko! Ponosimo se Vama kao gradjani.
Serdar Krsto

17. 10. 2019 - 07:46

Neće napisat kada se nešto dobro desi Ali bi odma napisali da se nedaj Bože loše desilo Kakva sramota
Miki

17. 10. 2019 - 10:09

Godinama nam je bila izabrani pedijatar. Jedno divno stvorenje.
Komentar 1

17. 10. 2019 - 15:46

Svaka čast doktorici. Vaša kritika roditeljima nije na mjestu i čak je neprimjerena kad se uzme u obzir činjenica da ste i sami roditelj. Mislim da bi ste trebali da imate razumijevanja da im je djete prije samo nekoliko dana bilo na ivici smrti i da se vjerovatno i sada nalazi u teškoj situaciji, tako da su preokupirani time tako da ne dolaze na ideju da na ovaj način, putem javnog obraćanja, izrazuju zahvalnost doktorki, koja je svake pohvale vrijedna. Pokušajte da se stavite u njihovu situaciju. Ljudi bi vjerovatno to učinili i učiniće javno ili tajno. Ovo je dobronamjerna kritika u nadi da će te je kao takvu i primiti. Još jednom da podvučem : -sve pohvale za doktorku -brz oporavak djetetu i roditeljima -kritika osobi, koja iako sama roditelj, ne posjeduje dovoljno empatije da shvati situaciju u kojoj se roditelji nalaze.
Zagor

18. 10. 2019 - 07:33

Ja se evo stavljam u poziciju roditelja ove bebe i prvo sto bih uradio kad vidim da mi je dijete stabilno je da je izbgrlim i na sva zvona proglasim o podvigu doktorke koja je sprijecila tragediju i ponistila tu malu nepaznju roditelja koja je mogla skupo da ih kosta... Doktorka nas heroj!
SREĆA

17. 10. 2019 - 16:48

Da bi neko bio doktor prvo mora biti ČOVEK,a ALMA je to.A treba naglasiti i ovo,shodno njenom obrazovanju i znanju koje posjeduje ima itekako dobru skolu od svog ns zalost sada pokojnog oca Sada Hajdarpasića koji je spasio mnogo,mnogo djece,COVEKA humaniste koji je gledao interes pacijenta a ne lični.Sve pohvale za dragu,ALMU,tako se to radi profesionalno,odgovorno,pozrtvovano i nesebicno.
Neizmjerna radost

17. 10. 2019 - 17:08

Doktorka Alma Hajdarpašić Drešević i spašeni život daju nadu da Hipokratova, kao i druge zakletve, nijesu uvijek tek slovo na papiru. Oko nas su znalci, požrtvovani profesionalci, bogati ljudskim vrijednostima
Novi komentar