Na Jutjubu objavljen snimak incidenta sa nadzornih kamera tivatskog aerodroma od avgusta

Ne vidi se da je Ban ošamario policajca (VIDEO)

Na snimku koji je zabilježio incident iz avgusta ove godine između izvršnog direktora i suvlasnika Pomorskog saobraćaja Dejana Bana i graničnog policajca Ranka Nikolića ne postoji trenutak fizičkog kontakta, zadavanja šamara ili bilo kakvog napada na policajca, kako je navedeno u krivičnoj prijavi. Taj zaključak se nameće nakon pregleda snimka.
Objavljeno: 17. 10. 2019 - 06:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na snimku, koji traje 6.08 minuta,uočava se da Ban parkira vozilo marke ,,mercedes, neposredno prije skretanja pred aerodromsku zgradu, da izlazi iz automobila i otvara gepek, kako bi izvadio kofer žene koja je sjedila na vozilu suvozača. Potom se vidi kako prilazi policajac u tamnoj uniformi, vjerovatno da bi kontrolisao automobile, nešto poduže razgovara sa vozačem i njih dvojica mirno stoje pored otvorenog gepeka, koji donekle zaklanja pogled.

Izvjesno je, na osnovu objavljenog snimka, da nekog ozbiljnijeg fizičkog kontakta nije moglo da bude, a kamoli udarca koji bi mogao da uzdrma policajca.

Nakon tri minuta policajac poziva kolegu, tada lagano prilaze još trojica uniformisanih policajaca sa kojima Ban, kako se to može vidjeti na snimku, razgovara.

Ne može se primijetiti nikakva reakcija više policajaca, čak ni Ranka Nikolića, koji se šeta između njih, što ponovo navodi na zaključak da nikakvog fizičkog kontakta nije bilo – jer nije uočena namjera policajaca da privedu Dejana Bana ukoliko je zaista napao službeno lice.

dejan-ban-tivat-2

Sve se odigralo ispred terminalne zgradeaerodroma oko 7.30 sati, a objavljeni snimak drastično demantuje i bitne elemente iz krivične prijave, kao i kasniji iskaz policajca.

dejan-ban-tivat-3

Nije to jedina nelogičnost: napad na policajca prijavljen je čak dva sata kasnije Centru bezbjednosti, a ljekar u lokalnom Domu zdravlja je konstatovao ,,otekline na licu poslije podneva, nekih pet sati kasnije!?

U svom iskazu, u koji je Pobjeda imala uvid, granični policajac je ustvrdio da je Dejan prišao automobilom terminalnoj zgradi i parkirao se na zabranjenom mjestu. Kada je policajac prišao Banu i kazao mu da mora pomjeriti vozilo, kako tvrdi Nikolić u iskazu, Ban ga je prvo verbalno, a onda i fizički napao.

dejan-ban-tivat-4

Policajac je u iskazu naveo da se prije udarca nalazio kod lijevog zadnjeg štopa vozila ,,mercedes“, odnosno iza vozila, a u predjelu zadnjeg lijevog štopa, iza poklopca prtljažnika. Najzanimljiviji dio njegovog iskaza jeste opis jačine udarca, koji je bio ,,kao maljem“, nakon čega je, tvrdi Nikolić, ,,vidio sve zvijezde“, bio u nesvijesti, da se zateturao, ali da je ostao na nogama“!? 

Iskaz policajca Nikolića stvara sasvim drugačiju sliku od video zapisa koji je objavljen juče na Jutjubu. 

dejan-ban-tivat-5

Na osnovu krivične prijave, tužilaštvo je formiralo predmet protiv Bana, zbog napada na policajca na aerodromu u Tivtu.U daljem procesu će se utvrditi istinitost iskaza Bana i Nikolića, ali i ljekarskog uvjerenja koje je Nikolić podnio kao dokaz za tvrdnje o udarcu nakon kojeg je izgubio svijest.

Ban: Neka javnost gleda „silinu i žestinu napada“

Dejan Ban kazao je za Pobjedu da je granična policija željela da jedan krajnje benigni saobraćajni događaj pretvori u slučaj. I to slučaj koji će rješavati preko medija.

- Nije ih interesovao ni rad kolega iz CB, ne interesuje ih ni rezultat rada tužioca, a o mogućem sudskom epilogu da ne govorim – kazao je Ban.

On dodaje da je, nažalost, primoran da prihvati taj izazov.

- Istina nevoljno, ali spreman sam da ovo rješavampreko medija naočigled javnosti – rekao je Ban.

 Za početak je, kako je rekao, učinio dostupnim trenutno jedini snimak tog događaja, ali vjeruje da postoji još snimaka i sa ostalih sigurnosnih kamera na čijem pribavljanju će insistirati.   

- Neka javnost gleda "silinu i žestinu napada" na policajca Ranka Nikolića i neka gleda ,,odlučnu“ reakciju tog policajca na napad. Ako se bude istrajavalo na ovakvom načinu rješavanja stvari, najavljujem da je ovo samo početak.Preko medija ćemo pričati i o lažnom lišavanju slobode, o lažnom privođenju kod tužioca, kao i o tome kako se ljekari varaju radi pribavljanja uvjerenja o povredama, kako se pronalaze i instruišu svjedoci i još dosta toga – kazao je Ban.

On je dodao da su željeli ovo i imaće priliku da javnosti pokažu svu ,,istinitost i profesionalnost“.

- Na kraju, sudnicu neće moći izbjeći oni koji su lagali, isto kao i oni koji su tu laž prenosili – kazao je Ban.

 

Komentari: 4

Cak Noris

17. 10. 2019 - 07:02

Sve gledam đe je taj Ban i dođoh do zaključka da je mozda oni debeli zute kose u plavoj aljini?!
LUKA P

17. 10. 2019 - 07:57

Ništa nevaspitanije i bezobraznije nema od onih što obezbeđuju parking Tivatskog aerodruma, bili policajci ili obezbeđenje. A o haosu koji je napravljen sa rampama i parkinzima da ne govorim, zbog njih bi direktor aerodruma trbao odavno da podnese ostavku, a ne da se hvali brojem putnika, kao da ih on dovodi.
Police

17. 10. 2019 - 09:03

Vidi se kako policajcu glava poleti na 37'', i momak pored kucice reaguje.
Anonimus

17. 10. 2019 - 15:56

A sto ga je onesvijestio.....A ljudi ne sprdajte se ovaj Nikolic laze ka kad je mali bio
Novi komentar