Na Generalnoj skupštini Interpola u Čileu o trenutnim i budućim bezbjednostnim prijetnjama

Delegacija crnogorske policije Dejan Đurović, Petar Krstajić  i Dejan Boljević prisustvuje na 88. Generalnoj
skupštine Interpola koja se održava u Santiagu u Čileu.
Objavljeno: 17. 10. 2019 - 13:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovogodišnja Generalna skupština Interpola je događaja koji je okupila oko 900 predstavnika iz 162 zemlje među kojima je više od 70 šefova policija, ministara i visokih policijskih zvaničnika. 
Na Generalnoj skupštini se izglasalo produženje mandata Jirgen Štok za Generalnog sekretara Interpola a u svom obraćanju Štok je saopštio da će se starati da Interpol ostrane operativni svetionik policija svijeta.
Na skupštini se raspravlja i odlučuje o bitnim predlozima i izmjenama pravila u organizaciji koja će se donijeti u formi rezolucija ali i o trenutno bitnim temema za globalnu bezbjednost.
Crnogorska delegacija je u dosadašnjem zasjedanju trajanju Skupštine održala sastanke sa generalnim direktorima nacionalnih policija Kolumbije i Perua, dok su sastanci održani i sa šefom NCB Interpol-a Brazilija i sefom Uprave za organizovani kriminal policije Čilea, na kojima su razmatrana pitanja intenzivnije i neposrednije saradnje i razmjene informacija u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i drugih bezbjednosnih prijetnji i izazova. 
Tokom zasijedanja Generalne skupštine predstavnici Uprave policije su iskoristili priliku da sagledaju mogućnosti za unaprjeđenje policijskog sistema na strateškom, operativnom i taktičkom nivou i da se sagledaju dostignuća savremene opreme koja se koristi u svijetu u cilju usavršavanja policijskog rada.
Generalna Skupštine Interpola se završava sjutra. 
 

Komentari: 0

Novi komentar