Pobjeda poklonila botaničku baštu Gimnaziji ,,Slobodan Škerović“

Sve prave vrijednosti na jednom mjestu (VIDEO)

Povodom obilježavanja velikog jubileja, 75 godina dnevnog lista Pobjeda, u dvorištu Gimnazije ,,Slobodan Škerović“ svečano je otvorena botanička bašta sa 75 sadnica, koju je Pobjeda, sa sponzorima, donirala ovoj školi.
Objavljeno: 17. 10. 2019 - 13:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor i glavni urednik Pobjede, Draško Đuranović,  kazao je da je ponosan što na ovaj simboličan način pokazuju da štite ne samo prirodu, već i  vrijednosti kao što su  antifašizam i slobodarstvo.

- To su zlatne niti i za Pobjedu koja slavi 75 godina i za Gimnaziju ,,Slobodan Škerović“ koja postoji 112 godina. Bio bi red da štićenje svojih vrijednosti postane dostojanstveno naša navika, i to ne samo kad su ovakve prilike u pitanju. Kao đak ove gimnazije, izuzetno sam ponosan što sam ovdje išao u školu i što se ona vraća na stazu stare slave, a to je važno i za Podgoricu i za cijelu Crnu Goru – kazao je Đuranović.

13

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković rekao je da je zadovoljan što se na ovaj način obilježava jubilej Pobjede.

- Ovim  jačamo vezu između dva simbola glavnog grada, Pobjede i Gimnazije. Glavni grad pokazuje poštovanje za sve ono što su istorijat i učinci dnevnog lista Pobjeda, pogotovo na planu afirmacije za nacionalne i državne interese, kao i za ono što je slavna istorija podgoričke Gimnazije – rekao je Vuković.

10

Direktorica Gimnazije ,,Slobodan Škerović“ Zoja Bojanić-Lalović čestitala je Pobjedi na jubileju i zahvalila na ovom lijepom gestu.

- Koliko smo ponosni na ovo dvorište, govori i činjenica da smo i sami insistirali na ulaganju u njega. Svjesni smo višestruke simbolike koju ovo dvorište ima za naše učenike, jer je ovo mjesto njihovog okupljanja. Ne samo da se razvija svijest o očuvanju prirode, već se razvija i svijest o tome da su ovakva mjesta dobra mjesta za zbližavanje među ljudima – rekla je Bojanić-Lalović.

1

Dvorište Gimnazije je bogatije za 75 sadnica, a u tome je i pomogao generalni sponzor Podgorička banka.

Zamjenica izvršnog direktora Podgoričke banke, Marina Banović kazala je da ovo izuzetan poduhvat Pobjede.

- Posebno je lijepo što se uvezalo školstvo, obrazovanje sa očuvanjem prirode, i to na mjestu gdje je ta veza očigledna – u dvorištu škole. Za našu banku je bilo zadovoljstvo da bude dio jubileja 75 godina postojanja Pobjede. Čestitam Pobjedi, ali i Gimnaziji na ovoj značajnoj investiciji  - kazala je Banović.

Botanička bašta  u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“ je treća koju Pobjeda, u susret svom velikom jubileju, poklanja obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori. Prethodno su, u saradnji sa sponzorima i lokalnim samopuravama, na sličan način obogaćena dvorišta gimnazija na Cetinju i u Nikšiću.

 

16

Komentari: 0

Novi komentar