Sunovrat NBA legende: Izbačen iz tržnog centra dok je prosio, novca nema ni za hljeb

Mnogi NBA igrači su nakon završetka karijere uspjeli da potroše ogromne količine novca i da na kraju ostanu bez ičega.

Objavljeno: 17. 10. 2019 - 18:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Puno je takvih primjera, a jedan od onih koji je potrošio stotine miliona dolara je nekada najbolji igrač NBA lige Alen Ajverson.

Samo od ugovora u najjačoj ligi svijeta tokom karijere Ajverson je inkasirao 155 miliona dolara. Tu je naravno i desetine miliona dolara od sponzora, a Alen je očigledno smatrao da novac nikada neće nestati.

Ipak, lagodan život ga je skupo koštao. Trošio je legendarni košarkaš na dnevnom nivou ogromne količine novca, a na kraju je završio kao prosjak u jednom tržnom centru.

Radnik ovog centra je za američke medije opisao svoj susret sa Ajversonom, koji je prosio da bi imao šta da jede.

"Zamolio sam prosjaka da ode, a ne možete ni zamisliti kako sam bio potresen kada sam vidio da je u pitanju Ajverson. To je bio najteži trenutak u mom životu. Moj heroj iz djetinjstva je morao napustiti centar zbog prosjačenja".

Ajverson je tokom karijere za jedno veče trošio i po 30.000 dolara samo u striptiz klubovima.

"Znao je potrošiti i po 30.000 dolara. Ja sam stajao pored i sakupljao novac koji je njemu ispadao. Nekada sam od njega plaćao igračice, a znao sam i dobar novac odnijeti kući. Bio sam ruki i divio sam mu se", rekao je nekadašnji saigra Mat Barns.

Ajverson je bio zaista čudesan na parketu, posebno u dresu 76ersa, gdje je radio čuda. Igrao je još za Denver, Detroit i Memfis, a jedno vrijeme za Bešiktaš.

Karijeru je završio sa 26.7 poena u prosjeku i važi za jednog od najboljih strijelaca koji se ikad pojavio u najjačoj ligi svijeta.

Komentari: 4

pljevaljski jalijas

17. 10. 2019 - 20:40

Ako nema novca i smještaj neka dođe na sjever CG,TRABA NAM ČOBANA A PREDNOST JE UPRAVO U VISOKIM OSOBAMA
Proćerdao 55 miliona DM

17. 10. 2019 - 21:57

To nije ništa čudno toga ima i na Balkanu.Bivši fudbaler Partizana i Aston Vile Saša Ćurčić je za vrijeme svoje igračke karijere po sopstvenom priznanju zaradio od ugovora 55 miliona njemačkih maraka.Kad je ostao bez iđe ičega i sve potrošio, vratio se u skromni stan kod roditelja u Železniku i prijavio za učešće u rijaliti programu da bi zaradio koji dinar.
Fan iz Ljututuka

17. 10. 2019 - 23:07

Kao mladji trenirao sam kosarku u jednom podgorickom klubu i igrali smo u crnogorskoj ligi za osnovnoskolce. Kako je najmanji broj koji su igraci nosili bio 4 moje su ime uvijek dopisivali na listi uz broj 3. A trojku sam nosio zbog ovog legende...
fg

18. 10. 2019 - 00:51

mlad si momak, vjerovatno, cim si njega uzdizao u status legende. za nas starije, uvijek je bio klosar sto se na kraju i ispostavi da je sustina njegove sposobnosti. malo ko sa ponasanjem koji je imao, je uspjesan kad se nadje van onoga sto najbolje zna da radi.
Novi komentar