Nalaze se u svesci Kneževića?

VDT tražio skidanje imuniteta Medojeviću, proširena istraga protiv Stijepovića

Vrhovno državno tužilaštvo tražilo skidanje imuniteta poslaniku DF-a Nebojši Medojeviću, potvrđeno je za Portal Analitika.
Objavljeno: 17. 10. 2019 - 19:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Protiv generalnog sekretara predsjednika države Slavoljuba Stijepovća je proširena istraga, prenosi Portal Standard.

Obojica se navodno nalaze u zeleno-crnoj sveci otkrivenoj prilikom pretresa sefa Duška Kneževića u kojoj su, navodno, svote koje je ovaj biznismen pod Interpolovom potjernicom isplaćivao mimo zakona.

U notesu jasno piše koliko je novca Duško Knežević navodno dao Nebojši Medojeviću, a koliko Slavoljubu Stijepoviću. 

"Nije to koverta koja se pojavljuje…. Na onom snimku, koji je poznat javnosti, a ni onaj protiv kojeg je pokrenut postupak protiv Medojevića, to je sasvim jedan novi slučaj", kazao je Balša Knežević iz Standarda za Prvu. 

Kneževićev notes, navodno jedan je od ključnih dokaza kojim se razotkriva šema davanja novca i ilegalnog iznošenja para van Crne Gore.

O tome je prva, ranije tokom mjeseca, izvijestila Pobjeda. Zbog toga je VDT poslao zahtjev Parlamentu za skidanje imuniteta Medojeviću. 

"Ovaj slučaj je vezan, kako nam je rečeno iz pouzdanih izvora iz Skupštine za infomaciju, odnosno za neku zelenu-crnu knjigu Duška Kneževića, u kojima se Medojević i Stijepović pominju kao osobe kojima je odbjegli-kontroverzni biznismen davao novac", kazao je Knežević sa portala Standard.

Portal Standrad piše da je zbog toga, protiv generalnog sekretara predsjednika države Slavoljuba Stijepovća proširena istraga.

Prema svjedočenju Kneževićevog vozača Vlatka Rašovića pred SDT-om, kako je objavila Pobjeda, kešom su plaćane usluge „odabranim“ osobama, isplaćivan novac ljudima bliskim nekim političkim partijama, pozajmljivan određenim privrednicima ili jednostavno - poklanjan bez dodatnih objašnjenja.

Bilo je i tranši koje su samo bile zavedene pod inicijalima.

Nakon pisanja Standarda oglasio se Knežević, koji tvrdi da zeleno-crna sveska ne postoji, te da novac nije davao političarima iz opozicije, već onima iz vlasti. 

Komentari: 7

Nick

17. 10. 2019 - 21:43

Dolazi do preokreta.. Medojevic nosio pare Katnicu
Žuga

17. 10. 2019 - 23:52

Medo nosio Katnicu a Pipun i djevojka mu krstili se u CPC. Sta je sljedece Dulji ? Kako ce vozac da pjeva . Ne no ce da leži u Spuž umjesto tebe a ti da fejbučiš iz Londona. E bas si mozak.
Bokser Janko

18. 10. 2019 - 08:20

Ne Zemunca u prižun! Pa on crče za sirotinjom. To što vozi SUV, kupio stan od 230,000.00 Eur, školuje đecu u inostranstvo, voli da turistički putuje u inostranstvo, to je sve postigao sa svojih 10 prsta...
Beranac Srbin

18. 10. 2019 - 00:34

Znao sam da je onaj Medojević mutan!
Istraga

18. 10. 2019 - 07:44

I Istraga se proširuje i do Predśednika džabe. Imteresantno!
John Waine I ApacheCITAT

18. 10. 2019 - 09:37

Tri desetljeća nepoljuljane vladavine su očigledno kreirala osjećaj nedodirljivosti i potpuno zatrla bilo kakav osjećaj suosjećanja s građanima koji ih plaćaju i odgovornosti za postupke" O NAŠIM POLITIČARIMA U ZAPADNOJ ŠTAMPI
John Waine I ApacheCITAT

18. 10. 2019 - 09:38

U oporbi vjeruju da su sve ove afere i (ne)postupanje institucija samo potvrdile tezu o Crnoj Gori kao „zarobljenoj državi" u kojoj je „vlast zarobila institucije".
Novi komentar