Pažin odobrio izručenje Saše Sinđelića Hrvatskoj

Ministar pravde Zoran Pažin donio je danas rješenje kojim se dozvoljava izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj radi izvršenja zatvorske kazne za teška krivična djela počinjena u toj zemlji.
Objavljeno: 18. 10. 2019 - 11:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Odluku da Sinđelić bude izručen Republici Hrvatskoj ministar Pažin donio je u skladu sa nacionalnim zakonima, poštujući bilateralni ugovor o izručenju sa Republikom Hrvatskom i međunarodne standarde u oblasti ekstradicije, kao i uvažavajući pravosnažnu odluku nadležnog suda u Crnoj Gori o ispunjenosti uslova za izručenje ovog lica. Prethodno su, takođe, nadležni državni organi donijeli konačnu odluku o odbijanju Sinđelićevog zahtjeva za azil, budući da je žalbeni postupak u tom slučaju pravosnažno okončan''- navedeno je u saopštenju.

 Današnja odluka ministra pravde potvrda je odlučnosti Crne Gore da dosljedno i odgovorno ispunjava preuzete međunarodne obaveze, da bude pouzdan partner u međunarodnoj borbi protiv kriminala i da ne dozvoli da bilo koji počinilac teških krivičnih djela nađe utočište na njenoj teritoriji, zaključeno je u saopštenju.

Komentari: 4

Gratis

18. 10. 2019 - 13:00

Ovo je sramna odluka Pažina.. država treba da zaštiti čovjeka koji je spasio našeg predsjednika i pomogao da se osude svi koji su učestvovali u državnom udaru
Rašo

18. 10. 2019 - 17:56

Gratis neka ti priča, ovo je ispravna odluka gospodina Pažina. A što se tiče spašavanja , o tome neću. Mislim da nam snage bezbjednosti nijesu toliko loše , da nam državu ugrozi jedna šaka jada.
Bodin

18. 10. 2019 - 18:28

Spasio je on svoju zadnjicu!Da se on pito danas nebi bilo Crne Gore,na kraju je prosao kako je i zasluzio.Sto se tice drzave ona je svoj dogovor sa njim ispunila a to sto je on ponovo dosao u Crnu Goru je njegova greska.Morao je znati sta ga ceka ako ponovo kroci u nasu drzavu.
Odzvonilo

18. 10. 2019 - 16:29

Odzvonilo i ovome četniku...ubojicu nevinog čovjeka...neka neka
Novi komentar