Advokatska komora CG

Iznenađeni optužnicom protiv Rodića

Članovi Advokatske komore Crne Gore iznenađeni su viješću da je Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, advokata iz Podgorice, te da vjeruju u nevinost svojih kolega.
Objavljeno: 18. 10. 2019 - 15:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u saopštenju ovog tijela, crnogorski advokati sa čuđenjem gledaju na kvalifikaciju krivičnog djela koje se njihovim kolegama stavlja na teret, a odnosi se na krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

- Međutim, poštujući zakonske nadležnosti sudionika sudskog postupka, Advokatska komora Crne Gore smatra svojom obavezom, da sa pažnjom isprati kontrolu optužnice, kao i naknadni postupak, ako do njega dođe. Advokatska komora ističe da vjeruje u nevinost svojih kolega, razumljivo je da očekuje krajnje profesionalno i nepristrasno postupanje Suda. Nadamo se da će konačan ishod, u svakom slučaju biti takav, da će našim kolegama donijeti punu pravnu i moralnu satisfakciju - zaključuje se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik Advokatske komore CG Zdravko Begović.

Komentari: 0

Novi komentar