Glavni specijalni tužilac

Katnić pokazao notes Duška Kneževića

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokazao je notes Duška Kneževića gdje se, prema sumnjama SDT-a, vide tačne cifre kome je novac išao i kako je novac izlazio iz Crne Gore.
Objavljeno: 18. 10. 2019 - 21:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Evo ovdje imate osam miliona...evo ovdje ovome 500.000", naveo je Katnić u emisiji "Živa istina". Notes je pronađen u kući Duška Kneževića.

Odbjegli biznismen Duško Knežević je prije dva dana negirao postojanje notesa, u kome se prema saznanjima medija nalazi ime Nebojše Medojevića.

FEJK NJUZ

On je rekao da nikada  sekretaru VDT-a Nenadu Vujoševiću niko nije predložio da bude svjedok saradnik, to je, kako j edodao, prema ''starocrnogorskoj sintagmi fejk njuz''.

"Borović je u telefonskom razgovoru prijetio mom sagovorniku i to nije zapamćeno u sudskoj praksi" kazao je Katnić.

''Misteriozni advokat koji je posjetio Vujoševića u ZIKSU i nešto navodno nudio u moje ime je fejk njuz, stara crnogorska sintagma i ja je kao starocrnogorac koristim. Ona korespondira onoj - kralj Nikola ukra vola i pobjega preko mora. Vujošević je u pritvoru i njega zastupaju dva branioca Mićović Danilo i advokat Radević zamjenik iz kancelarije Borovića. To stoji u spisku koji je zvanično dat iz ZIKS-a i jasno se vidi da ga niko drugi nije posjećivao. Ove izjave o misterioznom advokatu su ozbiljne neistine i one se u jednoj demokratskoj državi ne smiju iznositi, prenositi i plasirati. Ovo je plasirano ozbiljno a ništa istinito nije.'', kazao je Katnić.

Govoreći o saslušanju Vujoševića, on je rekao da je branilac ne djeluje u skladu sa najboljim praksama odbrane.

''Takva odbrana uvlači u krivičnu odgovornost. To postavlja pitanje da li Vujošević ima adekvatnu odbranu od tog advokata. Taj branilac je javno izjavio da će spriječiti da Vujošević okrivi sebe i Kneževića. Ako ovaj advokat štiti Kneževića, a njihove odbrane su suprotstavljene, onda je to ozbiljan konflikt'', rekao je Katnić, mislieći na advokata Borivoja Borovića.

Katnić je dodao i da je advokat Borović prijetio Katnićevom saradniku.

''Ovaj branilac je u telefonskom  razgovoru mom saradniku prijetio. To nije zamapćeno u sudskoj praksi i ovaj tužilac to neće dozvoliti'', kazao je Katnić.

Komentari: 9

prof.

19. 10. 2019 - 04:28

Ne samo Borović , svi terazijski advokati se tako osorno i nadmeno ponašaju. On se prema svemu crnogorskom ponašaju, ne samo drsko nego i siledžijski. Za njih ne postoji istina i pravda, nego samo njihovo mišljenje.
Тотo

19. 10. 2019 - 07:54

Живели теразијски адвокати и теразијски агенти и теразијски духови који вас опседају!
Jeste prof.

19. 10. 2019 - 08:53

Ti advokati čak idu toliko daleko da brane svoje klijente. To je i Katnić primijetio. A znaju dobro da oni koje je vrh DPS-a, odredio idu u Spuž, bili krivi ili ne. Primjera je na desetine.
Tesla

19. 10. 2019 - 08:07

Svaka mu cast i zelim mu jos vise uspjeha u radu!!! Za licemjere koji daju podrsku kriminalcima u bjegu - zalim vam slucaj!!! Mogu samo da Katnicu porucim: samo naprijed !!!! Imate moju i sigurno vecinsku podrsku u CG za vas rad, puno znaci raditi svoj posao posteno a nonstop biti pod pritiskom raznog olosa. Zelim vam jos veci uspjeh i samo napred!!!!!
PRAVDA I SILA

19. 10. 2019 - 09:23

Veliš "čast" i "podrška" za rad. Koji? Iz desetina primjera koji potvrdju da je pravosudje samo partijski izvršni organ najmoćnijih iz DPS-a, ajmo dva poslednja primjera. Ponovo hoće da hapsi Medojevića, jer mu je vidio ime u nekom notesu, da je uzimao pare od Kneževića. Ali za mjesecima ne dira Stijepovića koga je cijela Crna Gora vidjela da uzima pare od Kneževića. Mrkli mrak. Ali se nadam da će doći vrijeme, da ovakvi djelioci pravde osjete kako izgleda primjena zakona i ruka pravde. Svaka sila za vremena.
Rašo

19. 10. 2019 - 08:31

Kako kaže pjesnik: u mene vjera gubi se i mre, ja nikom više ne vjerujem ništa, il bolje reći ja vjerujem sve.
Miki

19. 10. 2019 - 09:48

Kad smo kod pokazivanja, hoće li g-din Katnić, da ja njemu umjesto škrabotina po zna čijem notesu, pokažem film dje izvjesni Stijepović, uzima koverat nabijen parama da ga presavit ne može i to iz ruku Kneževića i snjim, dje drugo nego u džep. Vidio notes juče i isti čas, reakcija a ovo što pomenuh zaboravio i nije vidio. Nije mu prvi no bar deseti put. Ali to je naše pravosudje danas.
Crnogorac

19. 10. 2019 - 12:17

Vjerujte mi, kao crnogorac se stidim i ponasanja voditelja i gosta. Mozda bi najbolje bilo da okrivljeni dovode guslare umjesto advokata pa bi ih ovaj nacertanijem nadahnut habitus i razumio. Sramota i to velika u kakav smo mrak pasali.
Anonimus

19. 10. 2019 - 13:40

Zaista je velika muka gledati sve sto se desava a kakva je tek muka i jad SDTu
Novi komentar