Počelo suđenje Rožajki za ubistvo bivšeg muža i njegove nevjenčane supruge

Klimenta: Bilo kakav da je bio, ipak, je bio otac moje djece

Rožajka Safija Klimenta (55) juče je u Višem sudu u Bijelom Polju, pred vijećem sudije Šefkije Đeševića, kazala je da podmetnula požar u kući, ali da nije namjeravala da strada njen bivši suprug Sulejman Murić i  njegova nevjenčana žena Sedina Mocević (45) te i da žali zbog takvog epiloga.
Objavljeno: 19. 10. 2019 - 07:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Bilo kakav da je bio, ipak, je bio otac moje djece - kazala je optužena. Ispričala je da je dugo godina živjela u braku sa Sulejmanom sa kojim je imala šestoro djece. Saopštila je da se razvela 2011. godine, te da je do januara ove godine živjela u kući koju su zajednički gradili i nakon toga otišla da živi u Bar kod sina i snahe.

Klimenta se sumnjiči da je 8. aprila, u ranim jutarnjim satima, u naselju Besnik kod Rožaja podmetnula požar u kojem su stradali Murić i Mocević.

Motiv koji je naveo da izvrši djelo je to što, kako je kazala, nije mogla da podnese da druga žena „dođe da živi na njenu muku“, a odvajala je od usta da bi sagradila porodični dom. Izjavila je da nevjenčanu ženu njenog bivšeg supruga nije poznavala niti je ikada vidjela.

Klimenta je navela i da je u Rožajama kupila dva litra benzin na pumpi i da je pješačila 10 kilometara. U kuću je ušla kroz prozor od kupatila, a zatim u dnevnu sobu, gdje je prosula benzin i zapalila. Bivši muž i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi. Ona se tereti za teško ubistvo.

Glavni pretres nastavlja se 8. novembra saslušanjem svjedoka.

Komentari: 0

Novi komentar