Prema novom Predlogu izmjena i dopuna zakona

Lutrijske igre i kazina se brišu iz Zakona o koncesijama

Vlada je početkom sedmice poslala u Skupštinu Predlog izmjena i dopuna zakona o koncesijama, iz kojeg su izbrisane lutrijske igre i kazina.
Objavljeno: 19. 10. 2019 - 09:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema riječima upućenih, nova zakonska rješenja pogodavaće privilegovanim priređivačima igara na sreću, čije produžavanje koncesije više neće biti ograničeno, kao do sada, piše Dan.

Ukoliko Skupština usvoji zakonski predlog Vlade, koncesije za priređivanje lutrijskih igara na sreću i posebnih igara na sreću u kazinima ubuduće će se dodjeljivati samo na osnovu sada nepreciznog Zakona o igrama na sreću.

U zakonima koji su sada na snazi postoje razlike u vezi sa mogućnostima produženja koncesija. Zakonom o koncesijama definisano je da se koncesija može produžiti samo jednom i to na polovinu perioda na koji je izdata.

S obzirom na to da je oblast igara na sreću izbačena iz tog zakona, onda ostaju samo propisi iz Zakona o igrama na sreću gdje za lutrijske igre i kazina piše da se koncesija izdaje na deset godina i da se može produžiti odlukom Vlade na period od pet godina.

Advokat Veselin Radulović kazao je za Dan da je očigledno da se sa novim zakonskim predlogom želi pogodovati koncesionarima koji se bave priređivanjem igara na sreću.

„To upravo iz razloga što će tada oni jedino u odnosu na sve druge koncesionare moći da dobijaju koncesiju, odnosno više puta da je produžavaju. Sa te strane to mi se čini spornim i sa aspekta saglasnosti sa Ustavom, jer mislim da se na taj način bez nekih opravdanih razloga pogoduje određenoj vrsti koncesionara, odnosno onima koji priređuju igre na sreću“, rekao je Radulović.

Komentari: 0

Novi komentar