Državni sekretar u Ministarstvu turizma i održivog razvoja

Davidović: Mislim da ćemo imati još jednu rekordnu turističku godinu

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i održivog razvoja Damir Davidović kaže da će Crna Gora imati još jednu rekordnu turističku godinu.
Objavljeno: 19. 10. 2019 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Nezvanični podatak koji smo dobili od turističkih organizacija govori da je na današnji dan 39 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine. Sezona još nije gotova. Sa podacima kojima raspolažemo u julu i dio avgusta, vidimo da smo već jedno 600.000 noćenja u plusu, da je jedno 200.000 turista više, da prihodi rastu po stopi od četiri do pet procenata, tako da mislim da ćemo iza nas imati još jednu rekordnu turističku godinu”, kazao je Davidović nakon sjednice Odbora turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore.

Objašnjava i šta je uslovilo ovaj rast.

“Rast su uslovili bolja promocija, brojne investicije, ove godine su otvorena 44 nova hotela, sa 3.600 kreveta, ponuda je sve bogatija. Jedan dio manifestacija smo izmjestili u predsezonu, postsezonu, velikih investicija, kako u saobraćajnu infrastrukturu, skijališta. A i Crna Gora je sve više atraktivnija turistička destinacija, imamo razloga da budemo optimistični i za ubuduće”, ocijenio je Davidović.

Smatra da je Crna Gora konkuretna kada su u pitanju cijene.

“Imamo ukupan spektar ponude u Crnoj Gori, od najekskluzivnijih mjesta, do onih koji ostvaruju prosječna primanja”, naveo je Davidović.

Privrednici su iznijeli probleme sa kojima se suočavaju godinama i koji se moraju sistemski rješavati, počevši od smještajnih kapaciteta, infrastrukture…

“Imamo problema o kojima već dugi niz godina razgovaramo. Meni je drago da na ovoj sjednici nijesmo govorili o problemu buke, iako ona nije još u potpunosti riješena, ali je stanje neuporedivo bolje nego prethodnih godina. Imamo problem komunalne uređenosti. Radna snaga je jedan veliki izazov, posebno imajući u vidu koliko brzo Crna Gora raste kao turistička destinacija”, zaključio je Davidović.

Komentari: 0

Novi komentar