Odbijena ponuda vlasnika za prebijanje dugova

Ugasio se Palermo

Stari klub, koji je iznjedrio i otkrio brojne fudbalske asove, više ne postoji.
Objavljeno: 19. 10. 2019 - 21:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

US Citta di Palermo, preteča kluba koji se danas takmiči u Seriji D, zvanično više ne postoji. Ugasio se poslije tačno 32 godine postojanja...

Kako su objavile italijanske vlasti, sud u Palermu prihvatio je predlog tužilaca da klub proglasi nelikvidnim, što je posljednji korak ka gašenju.

Rimski dnevnik Korijere delo Sport javlja da je Andrea Zamparini, sin kontroverznog biznismena i vlasnika Mauricija, ponudio 10.000.000 eura kako bi se prebili svi dugovi, što je tužilac okarakterisao kao preniskom sumom novca.

Klub koji je iznjedrio i otkrio brojne fudbalske asove u tom obliku postojao je od 1987. godine i bio je treći nasljednik Palerma, koji je osnovan davne 1900. godine.

Palermo, koji mnogi fudbalski sladokusci dobro pamte, bilježio je najbolje rezultate na početku trećeg milenijuma.  Tri puta je Seriju A završavao na petom mjestu, a 2011. igrao je finale Kupa. 

Zbog prenatrpanih dugova Palermo je izbačen iz Serije B za sezonu 2019/20, ali je novi klub SSD Palermo, koji je nastao nedugo poslije ove odluke, počeo da se takmiči u Seriji D.

Palermo kakav mi poznajemo je “za života“ proizveo igrače poput Tonija, Kavanija, Dibale, Pastorea, Belotija, Darmijana, Vaskeza, Kjera, Glika, Barzaljija, Sirigua, Iličića...
 

Komentari: 0

Novi komentar