Kneževićev vozač postao Katnićev saradnik

Bivši vozač vlasnika Atlas grupe Vlatko Rašović dobio je status svjedoka saradnika u još jednoj istrazi koja se vodi protiv njegovog nekadašnjeg šefa Duška Kneževića. U ovom predmetu u kojem je Rašović dogovorio saradnju sa SDT-om šteta po državu od nezakonitog djelovanja navodne kriminalne grupe koju je formirao Knežević procijenjena je na oko osam miliona eura, prenosi Dan.
Objavljeno: 20. 10. 2019 - 08:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rašović, nekada jedan od najbližih saradnika Duška Kneževića, tužiocu je ispričao detalje malverzacija koje su činili vršeći krivično djelo pranje para. Navodno, njegovim priznanjem SDT je došlo do novih saznanja, a jedno od njih je i postojanje notesa u kojem je Knežević navodno vodio evidencije o novcu. Knežević je demantovao te navode, tvrdeći da nikada nije vodio takve evidencija i da sporni notes i ne postoji. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je preksinoć u emisiji “Živa istina” pokazao stranice notesa u kojima se nalaze evidencije upravo o spornih osam miliona eura. Tvrdio je da su pare unesene u Crnu Goru u novčanicama od po 500 eura, čije fotografije je takođe pokazao u emisiji.

Prije ove istrage, Rašović je u još jednom predmetu protiv Kneževića dogovorio status svjedoka saradnika.

Vozač i nekadašnji šef kurirske službe u Atlas grupi našao se među prvim uhapšenim u istragama koje se vode protiv Kneževića. On je tada uhapšen zbog pranja para, a tokom istrage tužilac je došao do dokaza da je on bio jedna od ključnih figura u aferi “Koverta”. Među osumnjičenim u tom predmetu našao se i bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, koji se tereti da je od Knežević uzeo kovertu sa novcem. Prema tužilačkim spisima, novac koji je nelegalno stečen korišćen je u kampanji DPS-a na parlamentarnim izborima 2016. godine.

Zbog sumnje da su prali novac, tada su, osim Rašovića, uhapšeni i vozači Atlas grupe Natko Peličić, Predrag Pejović, Dražen Vujisić, Goran Grujović i Vlado Stevanović.

U toj istrazi Rašović se teretio da je kao ovlašćeno lice preduzeća Florista grou korp trebalo da svojim potpisima ovjerava dokumentaciju koja se odnosi na realizaciju pravnih poslova tog preduzeća. Prema navodima tužilaštva, on je imao i zadatak da za račun organizatora kriminalne grupe u Atlas banci na svoje ime podiže kredite sa većim novčanim iznosima, a kao obezbjeđenje vraćanja kredita služila su novčana sredstva koja su stečena kriminalnom aktivnošću kiparskih firmi.

Odmah nakon hapšenja on je kategorično negirao krivicu. Više puta je saslušavan kako bi objasnio način na koji je konvertovan novac koji je prenosio za Kneževića.

Rašović je navodno imao ulogu i u drugim istragama koje se vode protiv Kneževića, a za sada nije poznato da li je i u tim predmetima počeo pregovore sa tužiocem kako bi dogovorio status svjedoka saradnika.

Komentari: 1

Odza Veilji

20. 10. 2019 - 20:23

Valjda saradnik VDT tj svoje drzave Crne Gore, a ne Katnica ! Cudan naslov!
Novi komentar