Vučić: Vidimo ko naoružava Albance i koje helikoptere traži Crna Gora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je kako je zabrinut zbog potencijalne eskalacije sukoba u regionu, ali da, kako kaže, radi da do toga ne dođe.
Objavljeno: 20. 10. 2019 - 12:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kaže kako Srbija mora da se naoružava, jer to, kako dodaje, rade sve zemlje oko nje.

"Ja sam uvijek zabrinut i radimo sve da ne dođe do destabilizacije u regionu. I ova novosadska inicijativa sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom je za nas mnogo važna, jer je to takođe i mirovna i politička inicijativa, ali i ekonomski važna za nas", rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Kaže da se naoružavaju i Bugarska, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i druge manje zemlje u skladu sa svojim mogućnostima.

"Vidimo ko sa strane naoružava i Albance na KiM i koje helikoptere traži Crna Gora i sve to pratimo", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da su uspjeli da kosovsko pitanje vrate na velika vrata kada je za mnoge to pitanje već bilo završeno.

"Niko nam nikada nije nudio razgraničenje, nažalost, jer je za njih Kosovo cjelovito i nezavisno od Srbije", rekao je Vučić, dodavši da se svi u regionu naoružavaju, a da Srbija danas mnogo novca izdvaja za vojsku.

Vučić se osvrnuo i na jučerašnju posjetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji, prema njegovim riječima, nije mogao da prepozna Beograd.

"Toliko je grad ljepši, toliko ima ljepših fasada, a od one močvare imamo sad Beograd na vodi", istakao je Vučić.

Komentari: 11

DEJO P.

20. 10. 2019 - 12:50

Vučić je rekao da su uspjeli da kosovsko pitanje vrate na velika vrata. Brzo će on izać na mala vrata.
Zlire

20. 10. 2019 - 13:07

Srbija je sinonim za imperijalizam .Koja je zemlja unistila svoga saveznika u istoriji covjecanstva ka sto je Srbija Crnu Goru a koja i danas proklinje dan kad su se rastali
Pomorac

20. 10. 2019 - 13:21

Sređuj svoj obor vojvodo černički, samo dalje ruke od CRNE GORE! Zapamtite to dobro! NEĆE SE NIKAD VIŠE PONOVITI '18!
Nikola

20. 10. 2019 - 13:26

Znaci posto ne radis na tome da se nesto sprema... Jedno pricas,drugo mislis a trece radis...
Matan

20. 10. 2019 - 14:38

Ko to želi ratovati sa Srbijom? "Potencijalno" a glupo i presmiješno: Makedonija, Kosovo, Albanija i BiH. Sve OSTALE zemlje sa kojima se graniči Srbija su članice NATO-a . Dobro je svakom poznata tačka 5 ovog saveza, ko napadne bilo koju zemlju, napao je sve zemlje alijanse! NIKAD ama NIKAD, nijesu pomenule neku zemlju prema kojoj imaju teritorijalnih aspiracija. Možda samo u njegovoj glavi, pa bi se odbranio sa dva miga iz odpada i par desetina Lazara, Todora, kako li ih već zovu? Bolest je svačija.
Matan

20. 10. 2019 - 14:53

PS Milov veliki i iskreni prijatelj " koji sve radi da ne dođe do eskalacije sukoba u regionu" i od CG vidi opasnost, prateći "koju vrstu helikoptera nabavljamo!
Bodin

20. 10. 2019 - 15:47

To i jeste glavni problem Vucicu sto vi sve pratite i zabadate nos dje mu nije mjesto.Da malo vise obratis paznju na svoju zemlju nebi imao skoro 2 miliona gradjana na granici siromastva.
lolo

20. 10. 2019 - 16:26

Dakle udav
L Dabanović

20. 10. 2019 - 19:06

O muči pa svakom je već jasno da je tvoj narod otrcana srpstva i Srbina.Da živite od izdaje i sluganstva i kukanja i laži.S Turcima ste uništili srpski narod da bi slige bili Turskoj a danas izdajete i prijatelje i region da bi bili sluge Rusiji.
The who?

21. 10. 2019 - 15:22

Čiji si ti tek sluga jado a da i ne znas...
Ljubitelj tutuša

20. 10. 2019 - 23:15

Ovo mi ne želite objaviti - sramota!!! Za Picoustog i Garašaninove smjernice koje slijedi, CG i njeno stanovništvo je dobro samo dok su mu prijevozno sredstvo taljige, konji i magarci. Dobri smo im samo dok nam istoriju pišu u Beograd i dok svoje poslušnike posrbice plaćaju dinarima i sinekurama. I onda su im Crnogorci najbolji jer srbi sa Crnom Gorom "peru" svoju rajetinsku istoriju i od šetača aginih papuča postaju "delije" (?) a CG po njima postaje "srpska sparta" čiji posrbljeni i hipnotisani stanovnici će ginuti za planove "mudraca iz srpske atine" tj Beograda i Novog Sada... I kako nam reče Sveti Petar jednom prilikom u svojoj poslanici - O Crnogorci, ne budite tuđa lopata...!
Novi komentar