U Gradskom pozorištu

Počele probe za lutkarsku predstavu „Na ivici neba“

U Gradskom pozorištu 18. oktobra počelesu probe za predstavu „Na ivici neba“, koja je namijenjena Lutkarskoj sceni za djecu.Naš novi projekat režira ugledna bugarska rediteljka Veselka Kunčeva, a predstava će premijerno biti izvedena 13. decembra u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena – DEUS 2019.
Objavljeno: 21. 10. 2019 - 11:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na ivici neba“ priča je o snazi mašte, o prijateljstvu, ali i o zaboravljenim dječjim željama.

-Kada sam bila mala, toliko mala da sam jedva dosezala do ivice kuhinjskog stola imala sam imaginarnog prijatelja. Sa njim smo noćima obilazili sve kutke naše planete, smijali smo se, igrali smo se, ćutali smo zajedno i bili smo nerazdvojni.Jednog dana međutim, on je nestao, ja sam ga zaboravila i sada poslije toliko godina ispričaću vam priču o jednom malom dječaku koji se „sprijateljuje“ sa najnevjerovatnijim prijateljem na svijetu - sa vješticom. Da li će uspjeti da sačuva ovo prijateljstvo ili će i ono biti izgubljeno kao što sam ja izgubila svoje? To čak ni autor ne zna – riječi su rediteljke Veselke Kunčeve.

prva-proba-na-ivici-neba-2

Uloge su povjerene: Jeleni Simić, Katarini Krek, Vanji Jovićević, Milošu Pejoviću,  Jovanu Daboviću, Maji Stojanović, Jeleni Đukić, Lazaru Đurđeviću i Lari Dragović.

Pored rediteljke Kunčeve, u autorskom timusu još: Ina Bojidarova (dramaturškinja), Marieta Golomehova (scenografkinja), Yavor Kunchev (koreograf) i Hristo Namliev (kompozitor).

Komentari: 0

Novi komentar