Majka ćutala

Dva sata je krvnički tukao: Maloj Luni zadao 39 teških povreda, pa je mrtvu presvlačio

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Zorana Albića za teško ubistvo djevojčice Lune (2,5). Protiv djevojčicine majke Vesne takođe je podignuta optužnica, ali za nepružanje pomoći.
Objavljeno: 21. 10. 2019 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dva sata je krvnicki tukao: Maloj Luni zadao 39 teskih povreda, pa je mrtvu presvlacio
Foto: Blic

Kako saznaje "Blic", optužnica koje ja podignuta prošle nedjelje Zorana Albića (24) tereti da je u noći uzmeđu 26. i 27. maja ove godine brutalno do smrti tukao djevojčicu Lunu (2,5), ćerku svoje nevjenčane supruge Vesne Firulović (24).

Prema navodima iz optužnice u koju je "Blic" imao uvid, navodi se da je on pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Pragovu, razbijao tanjire i razbacao stvari po kući, pri čemu je isjekao jagodicu palca desne ruke. Kako stoji u optužnici, to je uznemirilo malenu Lunu, pa je dijete počelo da plače.

Očuh monstrum tražio je od djeteta da prestane da plače, međutim, Luna od straha nije prestajala. On ju je, kako se navodi u optužnici, udario - lupio joj je dva puta šamar. Međutim, djevojčica ni tada nije prestajala.

Kako je utvrđeno, on je nakon toga izbacio iz kuće djevojčicinu majku Vesnu i zaključao ulazna vrata, tako da je ostao sam sa djetetom.

On je tada brutalno krenuo da udara djevojčicu po glavi i tijelu. Brutalno iživljavanje nad nemoćnim djetetom prouzrokovalo je gotovo 39 ozbiljnih i teških tjelesnih povreda koje su, kako je utvrđeno obdukcijom, same po sebi bile opasne po život, te djevojčici nije bilo spasa.

Za sve to vrijeme, kako je utvrđeno, majka malene Lune bila je ispred kuće. Ni u jednom trenutku nije pokušala da pozove pomoć, da zaustavi monstruma. Gotovo dva sata, ova žena stajala je ispred kuće ne reagujući, iako je mogla. 
Iako u kući imaju velika staklena vrata, prozore. Iako je imala čime da razbije vrata i pomogne svom djetetu. Takođe, ova žena, kao što je i sama priznala na saslušanju, znala je da u komšiluku živi socijalni radnik, a zbog čega nije otišla, pozvala pomoć, iako je bivšeg supruga znala da prijavi za nasilje u porodici, do sada nije u potpunosti razjašnjeno. Pa ipak, protiv ove žene podignuta je optužnica samo za nepružanje pomoći nemoćnom licu za koje je zaprijećena kazna zatvora do osam godina.

Kako je utvrđeno tokom istrage, nakon što se monstrum Albić iživljavao nad djevojčicom, a ona izdahnula, on je pustio u kuću djevojčicinu majku. Međutim, umjesto da odmah reaguje i pozove Hitnu pomoć, djevojčicina majka ostala je da priča sa njim. Više od sat vremena, dok je njeno dijete nepomično ležalo.

Kako su majka i očuh priznali, oni su nakon što je Albić ubio dijete, razgovarali, a potom je monstrum koji je ubio dijete mrtvu djevojčicu iznio napolje i "stavio je pod česmu"?!

Nakon toga, oni su je presvukli, a presvukli su se i sami, a potom pozvali taksi i odvezli se do Hitne pomoći. Tamo su oboje tvrdili da je djevojčica u četiri sata ujutru, dok su oni spavali, izašla na terasu i pala sa nje.

Isto to i majka i očuh tvrdili su pred policijom, koja ih je nakon smrti djeteta privela.

Ipak, već u prvim satima nakon djevojčicine smrti, sve je ukazivalo da njihova priča nije istinita, a obdukcija nesrećne djevojčice utvrdila je da je malena Luna tučena do smrti i da povrede koje je zadobila nikako nisu mogle da nastanu od pada sa terase.

Zoran Albić, djevojčicin očuh, uhapšen je odmah i on je priznao da je bio taj koji je ubio dijete. Međutim, on je od početka tvrdio da on nije sam u tome i da je Vesna, Lunina majka, takođe tukla nesrećno dijete. Vesna je to negirala. Takođe, ni Tužilaštvo u Negotinu nije uspjelo da skupi dokaze koji bi ukazivali na to da je Zoran Albić imao saučesnika, već samo da majka djevojčice nije pružila djetetu neophodnu brigu i pomoć.

Otac djevojčice angažovao advokata fondacije "Tijana jurić"

Otac ubijene Lune, i dalje zakonski suprug Vesne Firulović, obratio se Fondaciji "Tijana Jurić" sa molbom da ga zastupaju u postupku protiv njegove žene zbog ubistva njihove ćerkice. Ovaj čovjek je nakon ubistva rekao da je "slutio da će se ovako nešto desiti", te i da je molio ženu da mu se vrati.

Komentari: 3

Da, da ....

21. 10. 2019 - 15:44

Ove treba odma likvidirat u korist naroda.
Rašo

21. 10. 2019 - 17:31

Zbog ovog i ovakvih slučajeva treba uvesti smrtnu kaznu.
Anonomus

21. 10. 2019 - 22:43

Ovo su monstrumi oboje!
Novi komentar